El rotatiu barceloní dedica la portada al polític democratacristià i titula: "Duran també abdica".
El rotatiu barceloní dedica la portada al polític democratacristià i titula: "Duran també abdica".
Barcelona

Duran i Lleida decideix dimitir com a número dos de CiU i no repetir com a portaveu de la federació al Congrés

"El Periódico de Catalunya" informa avui de la decisió del polític democratacristià i apunta que podria ser candidat en unes futures eleccions catalanes si Mas les convoca amb caràcter plebiscitari

RedaccióActualitzat

Josep Antoni Duran i Lleida ha decidit dimitir com a número dos de Convergència i Unió i no repetir com a portaveu de la federació al Congrés, segons informa "El Periódico de Catalunya". Segons el diari, el líder d'Unió Democràtica ha pres aquesta decisió perquè tem que l'aposta sobiranista d'Artur Mas portarà la federació a una debacle electoral.

Més enllà de la crisi interna de la federació pel procés sobiranista, el diari també apunta el tràmit successori del rei Joan Carles com a possible causa d'aquesta decisió del polític democristià. L'abstenció de CiU la setmana que ve al Congrés hauria esgotat la paciència de Duran.

"El Periódico", que li dedica la portada i titula: "Duran també abdica", informa que el polític democratacristià es planteja ser candidat d'Unió en les eleccions catalanes si Mas les convoca amb caràcter plebiscitari.

Duran i Lleida formalitzarà la seva dimissió després de la proclamació del nou rei Felip VI. També dimitirà com a president de la comissió d'Afers Estrangers del Congrés, però conservarà el càrrec de portaveu a Madrid i la presidència del comitè de govern d'Unió.

Anar al contingut