El 70% de les víctimes no s'havien vacunat contra la grip (Pixabay/Stux)

Joan Guix: "La grip ens preocupa molt més que el coronavirus"

L'epidèmia de grip ha causat 41 morts a Catalunya i 434 persones han hagut de ser hospitalitzades des de l'octubre

Actualitzat

Amb tota l'atenció concentrada en el coronavirus, gairebé no s'ha parlat de la grip, que fa un mes va arribar a nivells d'epidèmia a Catalunya.

Després de conèixer el primer positiu de coronavirus a Catalunya, un cas lleu d'una italiana que viu a Barcelona, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha destacat que, amb les xifres a la mà, la grip preocupa més que el coronavirus:

"La grip estacional és molt més greu. A Catalunya n'hem tingut 434 casos greus amb hospitalització i 41 morts. No banalitzem el Covid-19, però situem-lo en la magnitud que toca."

 

 

Des de l'inici de temporada, a l'octubre, hi ha hagut 434 casos greus de grip a Catalunya, que han requerit hospitalització. Són dades del Departament de Salut, que apunten que la gran majoria eren pacients amb patologies prèvies (70,3%) i que no s'havien vacunat (70,2%).

Fins ara, d'aquests malalts més greus, n'han mort  41, un 10% dels casos més complicats.

Entre les víctimes mortals, hi ha un infant de menys de 5 anys, però la gran majoria, el 70 per cent, en tenien més de 64.

 

 

Salut recorda que la millor manera de protegir-se i evitar-ne la propagació és mantenir unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular o l'ús de mocadors rebutjables. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut