Declarada l'epidèmia de grip a Catalunya

Declarada l'epidèmia de grip a Catalunya

El virus afecta aquesta setmana 147 persones per cada 100.000 habitants, amb més incidència als menors de 5 anys

Actualitzat

La grip ha arribat a nivells d'epidèmia a Catalunya, amb 147,4 casos per 100.000 habitants, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat. S'ha superat la barrera epidèmica, que aquest any se situa en els 98 casos.

La setmana passada ja es va detectar un augment dels casos i aquests dies s'ha arribat a epidèmia, encara que a un nivell baix. La predicció és continuar així les setmanes 4 i 5.

Segons les dades fetes públiques per Salut, la taxa d'incidència ha crescut en tots els grups d'edat, però és més alta en els menors de 5 anys, amb 339,5 casos per 100.000 habitants.

90 hospitalitzats
Pel que fa als ingressos hospitalaris greus, se n'han registrat 14 l'última setmana, i des de l'inici de la temporada a principis d'octubre, 90. El 83,5% no estaven vacunats.

Durant la setmana del 13 al 19 de gener, s'han atès als hospitals un total de 70.955 urgències, un lleuger augment en relació amb la setmana anterior, de l'1,7%, 7 de cada 10 són adults i 3 nens.

Pel que fa a l'atenció primària, la setmana passada s'han fet 886.771 visites, un 43,6% més que l'anterior. D'aquest total, 36.768 eren visites domiciliaries. L'augment s'explica, en part, perquè a les vacances de Nadal sempre baixa l'activitat.

Vacunes i mans netes
Salut recorda que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d'unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular o l'ús de mocadors rebutjables.

 

 

També s'insisteix que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema i es recomana trucar, si cal, al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut