Confinament obligatori els dies festius de la Setmana Santa a Itàlia
Confinament obligatori els dies festius de la Setmana Santa a Itàlia

Itàlia torna a ser "zona vermella" i es confina a casa durant la Setmana Santa

RedaccióActualitzat

Tot Itàlia torna al confinament domiciliari obligatori a partir de Divendres Sant, i fins Dilluns de Pasqua. Tres dies festius en què el país estarà completament tancat perquè es considera "zona vermella" tot el territori.

Només està permès sortir del domicili per emergència o per anar a la feina. Totes les botigues no essencials continuen tancades (es van tancar el 15 de març), així com els bars i restaurants.

Es preveu que aquesta situació es mantindrà durant tot el mes d'abril perquè la corba epidemiològica no baixa com s'esperava.

A diferència del que s'ha vist aquests dies a Catalunya, les estacions de trens i els aeroports italians estan pràcticament buits. A Itàlia està permès viatjar a l'estranger, però des de fa uns dies és obligatori passar una quarantena de cinc dies a la tornada i presentar una PCR negativa.

Pocs viatgers a l'estació Termini de Roma
Pocs viatgers a l'estació Termini de Roma ( REUTERS/Guglielmo Mangiapane)

L'única excepció per sortir de casa és per visitar familiars, amics i persones dependents que visquin en el mateix municipi. Però el nombre de persones que poden entrar en una casa que no sigui la seva es limita a dos adults màxim.

També està permès confinar-se a les segones residències sempre que es faci amb el grup familiar. Hi ha regions, però, com la Vall d'Aosta, la Toscana, Calàbria o Sardenya que no autoritzen anar a segones residències, o altres com la Ligúria, la Campània o la Pulla que han prohibit sortir del municipi de residència.

Estan prohibides les reunions en parcs, espais verds o platges per organitzar pícnics o barbacoes. Sí que està permès fer esport i anar en bicicleta, però només a poca distància de casa. També es poden fer banys al mar però no estirar-se a la sorra.

La plaça del Duomo de Milà gairebé buida de persones
La plaça del Duomo de Milà gairebé buida de persones (Reuters /Flavio Lo Scalzo)

El que sí que obriran un cop acabi la Setmana Santa seran les escoles. El govern italià ha aprovat una nova regulació que fixa que, tot i que la regió estigui considerada "zona vermella" de Covid, l'ensenyament serà presencial fins al primer curs de l'educació secundària.

Totes aquestes restriccions es mantindran a gran part d'Itàlia després de la Setmana Santa. La Vall d'Aosta, el Piemont, el Friül-Venècia Júlia, la Pulla, l'Emília-Romanya, la Llombardia, la Toscana, Calàbria i la Campània continuaran sent "zona vermella" per Covid.

En les últimes 24 hores, Itàlia ha registrat 21.932 nous contagis per Covid i han mort 481 persones. Per primera vegada en setmanes, l'índex de contagi ha baixat de l'1 i se situa en el 0,98. La incidència acumulada és de 232 casos per a cada 100.000 habitants.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19ItàliaConfinament
Anar al contingut