Israel ataca per quarta vegada l'hospital Al-Shifa de Gaza, amb franctiradors i tancs

Hi hauria diversos morts i ferits, i almenys 80 detinguts, que l'exèrcit, que defineix l'atac com "d'alta precisió", considera sospitosos de terrorisme

Actualitzat

Poc abans de l'albada, mig centenar de vehicles blindats, tancs i escamots de soldats israelians, han llençat un atac contra l'hospital Al-Shifa de la ciutat de Gaza, el centre sanitari de referència de tota la Franja. És el quart atac que pateix el centre sanitari i, segons fonts de l'hospital, el centre ha rebut l'impacte d'artilleria de tancs i de míssils.

Hi ha un nombre indeterminat de morts i ferits. El portaveu de l'exèrcit israelià ha definit l'atac com una operació "d'alta precisió" en "àrees limitades" de l'hospital i ha afegit que s'han detingut 80 persones "sospitoses d'estar implicades en activitats terroristes".

El portaveu ha dit que l'operació respon al fet que activistes de Hamas s'han reagrupat al recinte de l'hospital. Israel ha asseverat reiteradament que sota el complex sanitari Al Shifa hi ha un centre de comandament de Hamas que forma part de la xarxa subterrània de corredors i túnels de l'organització armada. Les proves que ha presentat, però, són limitades i inconcloents, i mai no han avalat l'existència d'aquest rellevant centre de comandament.

L'exèrcit israelià ha dit al seu canal de Telegram que milicians de Hamas han obert foc contra els soldats del Tsahal des de l'interior de l'hospital i que les tropes d'Israel han tornat el foc.


Quart atac al principal hospital de Gaza

És la quarta vegada que les tropes israelianes ataquen el centre hospitalari des que Tel-Aviv va llençar l'ofensiva contra Gaza, arran de l'atac previ de Hamas contra Israel.

Els atacs a hospitals, a ambulàncies i a vehicles o a persones que traslladen ferits estan explícitament prohibits per les Convencions de Ginebra, excepte que s'hagin convertit en lloc des del qual es duen a terme operacions militars. Israel al·lega que Al-Shifa és un objectiu militar pel fet que s'hi amaguen activistes de Hamas.

En l'atac d'aquesta passada matinada, les tropes israelianes han disparat contra zones de quiròfans i han estacionat desenes de vehicles als espais oberts del complex, segons han explicat testimonis.

Al recinte de l'Hospital Al Shifa, s'hi acumulen unes 30.000 persones, que veuen en l'hospital una remota possibilitat de protecció dels atacs. Israel ja ha fet una crida als civils perquè evacuïn la zona i es dirigeixin "cap a l'oest" fins a la costa, i des d'allà, a la zona d'Al-Mawasi, més de 30 quilòmetres al sud.

 

ARXIVAT A:
IsraelGaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut