El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (Foto: EFE)
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (Foto: EFE)
Madrid

Interior té "molta informació" sobre l'espionatge i l'investigarà "a fons"

Ho ha assegurat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el mateix dia que alguns mitjans informen que els enregistraments s'havien estat fent de manera generalitzada entre els polítics catalans des de feia anys.

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que, la policia "investigarà a fons" les suposades escoltes il·legals a la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Als passadissos del Congrés, en ser preguntat per la possible existència d'una xarxa que hauria espiat i gravat il·legalment converses de diferents polítics a Catalunya, no n'ha volgut donar detalls, però sí que ha assegurat que "hi ha molta informació".

"Evidentment, la policia investigarà una vegada que s'ha presentat aquesta denúncia i una vegada que té coneixement públic d'aquests fets per saber què hi ha de cert en això", ha afirmat Fernández Díaz en referència a les denúncies presentades per la líder del PPC.

Noves filtracions

La premsa publica aquest dijous ous detalls que s'estan sabent al voltant de la suposada xarxa il·legal d'espionatge a polítics catalans. El diari "La Vanguardia", citant fonts policials, manté que s'intenta esbrinar si aquesta mena d'enregistraments s'havien estat fent de manera generalitzada entre els polítics des de feia anys. Per altra banda, responsables de l'empresa de detectius Método 3 neguen haver fet cap enregistrament il·legal.

"El Mundo" assegura que el micròfon que va enregistrar la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victòria Álvarez, excompanya de Jordi Pujol Ferrusola, hauria estat actiu durant un mes, en una taula freqüentada per altres polítics, com l'avui ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Segons el mateix diari, la bona qualitat de l'enregistrament de la conversa es deuria a un discret micròfon de gran sensibilitat molt ben camuflat.

Segons els dos diaris, una detectiu que ha treballat per a Método 3 és germana de la coordinadora de la sectorial de Justícia del PSC, Anna Villena.
Anar al contingut