Cristina Fallarás
La periodista i activista Cristina Fallarás en una imatge d'arxiu

Instagram suspèn el compte de Cristina Fallarás ple de testimonis de violència masclista

La xarxa justifica la suspensió perquè es tracta de "contingut inadequat", mentre la periodista ho qualifica de "cancel·lació"

RedaccióActualitzat

Instagram ha suspès el compte de l'escriptora i periodista Cristina Fallarás, des d'on es recollien i compartien milers de testimonis de supervivents de violència masclista.

Segons ha relatat al diari Público, la xarxa social considera que es tracta de "contingut inadequat", mentre que Fallarás creu que es tracta d'una "cancel·lació definitiva".

El projecte arxivístic #SeAcabó va néixer després del petó no consentit de l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales, a la jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso.

La  periodista va aprofitar l'etiqueta per compartir a Instagram els relats que li feien arribar víctimes d'agressions sexuals, maltractaments i altres tipus de violència.  

Abans d'això, Fallarás ja havia iniciat un repositori a Twitter anomenat #Cuéntalo, amb més de 2'75 milions de piulades arreu del món. Després de rebre múltiples amenaces i atacs, l'escriptora va tancar el seu compte i va traslladar-se a Instagram.  

En declaracions a Público, l'activista denuncia que "les narracions de les violències que vivim molesten" i acusa les empreses tecnològiques de pertànyer al "patriarcat".

També ha afegit que, en cas de recuperar el compte, es plantejarà abandonar Instagram no sense abans descarregar el contingut publicat.  

ARXIVAT A:
Violència masclistaFeminismeXarxes socials
Anar al contingut