El marit de la dona agredida sexualment a l'Índia, en el moment de rebre la indemnització
Hi ha quatre detinguts pels fets i la policia segueix investigant (EFE)

Indemnitzen amb 11.000 euros la turista espanyola violada en grup a l'Índia i el seu marit

Ha estat ell, a qui van pegar durant l'atac, qui ha recollit el xec

RedaccióActualitzat

Les autoritats índies han indemnitzat amb uns 11.000 euros la turista espanyola que va ser violada divendres per un grup de vuit homes, a la localitat de Dumka, a l'est del país.

Aquest dimarts s'han detingut els quatre implicats en la violació que encara estaven lliures, mentre la policia segueix investigant, a l'espera que se celebri un judici en un termini màxim de 30 dies. Després, hi haurà dos mesos per emetre el veredicte.

Ha estat el marit de la dona, a qui van pegar durant l'atac, qui ha recollit el xec i també qui ha rebut les disculpes públiques de les autoritats pels fets. L'home ha agraït l'actuació de la policia local i els ha elogiat per la rapidesa de les investigacions. 
 

Identificats els agressors

La policia assegura que ja té identificats tots els responsables del delicte, que a mesura que són detinguts estan prestant declaració. La llei índia estableix penes d'entre deu anys i cadena perpètua pel delicte de violació, agreujat en el cas que sigui en grup.

Alguns d'ells han admès els fets i la parella ha prestat declaració als jutjats.

L'agressió va ser divendres a la nit, mentre la dona i el seu marit dormien en una tenda de campanya a l'estat de Jharkhand, al nord-est del país, a prop de Bangladesh. La parella feia una ruta en moto per diversos països asiàtics.
 

Molta atenció mediàtica

L'atac ha rebut molta atenció mediàtica, en part per tractar-se d'estrangers. La policia ha constituït dos equips de recerca especial (SIT, per les sigles en anglès) per a aquest cas, qualificat de "molt seriós".

La parella té previst abandonar aquest dimarts el país i anar al Nepal, on seguiran una ruta que van començar fa anys per recórrer l'Índia des de l'extrem meridional. Després d'això, tenen previst tornar a Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaL'Índia
Anar al contingut