La direcció del geriàtric Aragó, investigada per la mort de vuit residents en un brot de salmonel·la
Façana del Geriàtric Aragó, on vuit residents van morir pel brot de salmonel·la (3Cat)

Imputen la direcció del Geriàtric Aragó per la mort de 8 residents en un brot de salmonel·la

Hauran de declarar davant el jutge acusats d'imprudència greu amb resultat de mort

Els responsables del Geriàtric Aragó, de Barcelona, hauran de declarar com a investigats davant del jutge pel brot de salmonel·losi en què van morir vuit residents.

El gerent, l'exdirectora, la governanta i la doctora del geriàtric hauran de donar explicacions, a principis de març, sobre el brot que l'estiu del 2022 va provocar la mort de vuit residents, segons ha avançat El Periódico.

La Fiscalia acusa els gestors i la metgessa de la residència de vuit delictes d'imprudència greu amb resultat de mort.

La direcció del geriàtric Aragó, investigats per la mort de vuit avis en un brot de salmonel·la
La direcció del centre declararà al març acusada d'imprudència greu amb resultat de mort (3Cat)

Ocultació del brot a Salut Pública

Els investigats van tenir una conducta "irresponsable" en ocultar aquests casos al Servei d'Epidemiologia, minimitzant l'impacte del brot i posant en risc sanitari els residents, al·lega la Fiscalia.

Els acusa, a més, de no adoptar mesures davant la crisi sanitària, cosa que "va contribuir" a l'agreujament del brot, augmentant el risc de transmissió de la infecció, amb "conseqüències letals per a alguns".

Segons la Fiscalia, el "grau d'obstaculització i la manca de col·laboració" va arribar a l'extrem que els responsables de la residència van deixar d'anotar als registres tota la informació sanitària dels residents, i recollien únicament fets "intranscendents", com canvis de bolquers.

Assegura, a més, que la residència no disposava de material de desinfecció ni equips de protecció i alerta de la falta d'higiene generalitzada.

Durant el brot hi va haver 39 residents amb gastroenteritis aguda per salmonel·la, dels quals quinze van ser hospitalitzats i vuit van morir.

 

ARXIVAT A:
SalutResidències gent gran
Anar al contingut