Baltar ha deixat de presidir la diputació i ara és senador per desigació autonòmica (Agostime Iglesias/Europa Press)

Imputat el senador del PP enxampat a 215 km per hora en un cotxe oficial

En el moment dels fets, a l'abril, José Manuel Baltar era president de la Diputació d'Ourense i anava al volant d'un cotxe que estava a la seva disposició

Redacció/AgènciesActualitzat

El Tribunal Suprem ha obert causa penal contra el senador del PP José Manuel Baltar Blanco, que fa set mesos va ser caçat per la Guàrdia Civil mentre circulava a 215 km/h en un tram limitat a 120

En aquell moment, Baltar era el president de la Diputació d'Ourense i anava al volant d'un cotxe oficial d'aquesta institució que estava a disposició de la presidència.

Els agents el van enganxar quan circulava per l'A-52, de Zamora cap a Madrid, i l'home va al·legar que es dirigia a diverses reunions oficials que tenia previstes durant el matí.

Els fets van coincidir amb els dies previs a les eleccions municipals i el polític va fer mans i mànigues per intentar endarrerir el procés judicial.

Entremig, al juny, va anunciar que no repetiria com a president provincial, un càrrec que el seu pare ja havia ocupat durant 22 anys. Al cap de poques setmanes, el PP va escollir-lo senador per designació autonòmica.

El cas ha passat per diferents tribunals durant tot aquest temps, fins que el Suprem ha decidit obrir-li una causa penal en apreciar indicis d'un delicte contra seguretat viària.


Periple judicial

Inicialment, Baltar havia de ser jutjat al Jutjat d'Instrucció de Puebla de Sanabria, a Zamora, mitjançant judici ràpid, però la vista es va haver de suspendre dues vegades.

La primera, per la incompareixença del seu advocat, i la segona, perquè va rebutjar conformar-se amb les penes de la Fiscalia --1.800 euros de multa i la prohibició d'un any sense conduir-- en entendre que no havia comès delicte.

D'aquesta manera, el cas va passar a mans del Jutjat Penal de Zamora, que es va inhibir un cop el van designar senador pel parlament de Galícia.

El tribunal zamorà va remetre les actuacions al Tribunal Suprem, que ara ha acordat que és competent per a la causa i ha procedit a l'obertura del procediment i la designació d'una jutgessa instructora.

 
ARXIVAT A:
JudicialPPTribunal Suprem
Anar al contingut