Els set eurodiputats, davant d'Estremera
Estremera

Impedeixen a eurodiputats visitar Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart a la presó

Han denunciat, davant la presó d'Estremera, les traves de l'administració que, després d'un mes de tràmits, no els permet l'accés per visitar-hi els presos

Actualitzat

Un grup de set eurodiputats de quatre grups del Parlament Europeu s'han desplaçat fins a la presó d'Estremera per denunciar que no els permeten visitar Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Afirmen que fa un mes que estan fent gestions, que el director d'Institucions Penitenciàries no els agafa el telèfon i que els estan posant traves per no permetre'ls l'accés.

 


Aquest mateix dimarts, el director de la presó no els ha volgut rebre i s'han quedat a les portes del centre penitenciari d'Estremera on estan interns Junqueras i Forn.

Denuncien que s'estan vulnerant drets fonamentals perquè, en condició d'eurodiputats, tenen dret a visitar qualsevol pres arreu d'Europa i que la situació que s'estan trobant a l'Estat no és habitual. Els europarlamentaris que no els osep Maria Terricabras, Jordi Solé d'ERC, Ramon Tremosa de PDeCat, i José Bove, Tatjana Zdanoka, dels verds, Marie Pierre Vieu del partit Comunista francès i el flamenc Mark Demesmaeker, del grup liberal, formen part de la plataforma de diàleg UE-Catalunya.

Davant la situació, José Bové ha estat contundent. Troba "escandalós i absolutament innacceptable" que "la justicia espanyola és independent" i "no hi ha separació de poder a Espanya."

"El que és escandalós és que la justicia en aquest país no és independent. I Això és una cosa absolutament innacceptable veure la manera com la justicia espanyola éstà directament en mans del poder executiu. El que és contrari a la separació de poders i és una violació dels drets fonamentals europeus."

 

Tots s'han fotografiat a les portes de la presó mostrant les seves credencials com a eurodiputats en senyal de protesta i han recordat que també se'ls va negar la visita als dos Jordis a Soto del Real. Els europarlamentaris han reiterat el seu dret a fer aquest tipus de visites a qualsevol país europeu.

Mark Demesmaeker, demanava explicacions als dirigents europeus a la porta de la presó.


  

 

L'eurodiputat i sindicalista francés José Bové ha recordat que fa dues setmanes va visitar uns presos a França sense cap problema.

 


"Aquesta és part de la nostra feina, assegurar-nos que la democràcia funciona en tots els països de la Unió Europea. I com que no ens deixen entrar, Espanya tracta diferent aquests presos"

 

I la eurodiputada Marie-Pierr Vieu es pregunta: "Per quan la democràcia a Europa?"

 

 


Els eurodiputats han recordat que dos dels empresonats, Raül Romeva i Oriol Junqueras, havien estat membres del Parlament Europeu. No obstant això, els entrebancs burocràtics els van impedir de fer les visites.

González Pons: "No representen el Parlament Europeu"

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha remarcat, en relació a la visita a Estremera, que els eurodiputats no "representen el Parlament Europeu", remarcant que són "un percentatge ínfim del total de 751 eurodiputats del Parlament Europeu". I qualifica de fracàs l'intent d'"internacionalització" que es pretén de la situació de Catalunya.

 

 "Aquesta visita demostra que la intenció d'internacionalitzar la situació a Catalunya segueix fracassant cada dia. Els partits independentistes no tenen cap tipus de suport ni de les institucions de la UE, ni de cap govern dels 28, ni de cap autoritat regional o local, com també demostra el fet que ningú hagi rebut a Puigdemont durant tota la seva estada a Bèlgica "

 

González Pons ha reblat dient que això demostra que les institucions europees "donen suport a la separació de poders vigent en un estat de dret com Espanya".


 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatEleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut