Jordi Cuixart, abans de declarar a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre, el dia que el van empresonar
Jordi Cuixart, abans de declarar a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre, el dia que el van empresonar
Madrid

Jordi Cuixart ja ha votat a les eleccions del 21D

La seva advocada ha explicat que el president d'Òmnium Cultural, que no concorre als comicis, ha pogut exercir el seu dret

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ja ha pogut exercir el seu dret a votar a les eleccions del 21D. Ho ha confirmat la seva advocada.

Cuixart és a Soto del Real en presó preventiva des del 16 d'octubre, en el marc de la causa per sedició que l'Audiència Nacional va obrir contra ell i el president de l'ANC, Jordi Sànchez, per les protestes del 20 de setembre davant la seu del Departament d'Economia.

El cas és ara ens mans del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ha tornat a citar Cuixart, Sànchez i també el conseller cessat pel 155 Joaquim Forn l'11 de gener. Les respectives defenses van demanar aquestes tres declaracions després de saber la decisió de Llarena de mantenir-los en presó incondicional, al costat d'Oriol Junqueras.

 

Notícia relacionada: Puigdemont votarà el 21D a través d'una noia de 18 anys que li ha cedit el vot

 

Justament, aquest mateix dimarts la fiscalia del Suprem ha demanat que Junqueras continuï a la presó.

A diferència de Sànchez, que és el segon de la llista de Junts per Catalunya, Cuixart va descartar integrar-se en cap candidatura.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés català
Anar al contingut