Les Torres Bessones. NYC
Les Torres Bessones en flames després de l'impacte dels dos avions segrestats
Nova York

Identifiquen 22 anys després dues víctimes de l'atemptat de les Torres Bessones de Nova York

Al World Trade Center van morir 2.753 persones l'11 de setembre de 2001, però encara hi ha més d'un miler de cossos sense identificar

RedaccióActualitzat

Han passat 22 anys, però com cada 11 de setembre el record de les víctimes de l'atemptat de les Torres Bessones de Nova York planeja sobre la ciutat que mai no dorm.

Les autoritats de la ciutat han anunciat ara que gràcies a avanços en les tècniques de seqüenciació de l'ADN s'han pogut identificar dos cossos que es van trobar entre la runa després que els dos avions de passatgers segrestats per terroristes d'Al-Qaeda s'estavellessin contra els dos gratacels de Manhattan l'11 de setembre del 2001.

El balanç oficial de víctimes és de 2.753, però fins ara només s'han pogut identificar les restes de 1.649 persones. Hi ha, per tant, més de 1.100 víctimes que queden en l'anonimat. La família dels dos últims identificats ha demanat que no es faci públic el seu nom, però se sap que es tracta d'un home i una dona.

Quan primer la Torre Sud del World Trade Center i després la Torre Nord es van incendiar i ensorrar per la violència de l'impacte dels dos avions, un tsunami de foc, acer i plom va caure juntament amb els cossos de les víctimes. Això explica que no hagi estat possible trobar cap resta d'ADN en centenars de cossos.

Els dos edificis del Word Trade Center es van ensorrar amb pocs minuts de diferència
Els dos edificis del Word Trade Center es van ensorrar amb pocs minuts de diferència (CCMA)

L'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha dit que espera que aquestes dues noves identificacions "aportin una mica de consol a les famílies de tots els morts als atemptats de l'11 de setembre".

Les dues noves identificacions han estat possibles perquè s'ha fet servir una tècnica de seqüenciació de l'ADN de nova generació, més sensible i ràpida que les proves d'ADN convencionals i que ara ha perfeccionat l'exèrcit nord-americà. Des de l'any 2021 no havia estat possible posar nom i cognoms a cap de les restes humanes que es conserven des de l'atemptat als dipòsits de l'oficina de medicina legal de Nova York.

 

ARXIVAT A:
Estats Units11S Atemptats
Anar al contingut