Barcelona

Iceta manté la intenció de presentar candidatura per liderar el PSC

Miquel Iceta està decidit a presentar candidatura per liderar el PSC, però esperarà abans de fer públic aquest pas, segons han assegurat fonts socialistes a Catalunya Ràdio. Quan finalment anunciï que presentarà candidatura a la primera secretaria, l'actual número 2 del PSC haurà de competir com a mínim amb dos candidats més, ja fets públics. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat el segon, després de l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, del corrent catalanista "Nou cicle". Algunes veus de la direcció del PSC veuen amb un cert recel que ja s'hagi obert la cursa per rellevar José Montilla en el càrrec i consideren que és massa aviat per parlar de noms.

Actualitzat
Les fonts del PSC han confirmat que Iceta no pensa renunciar a ser primer secretari dels socialistes catalans, malgrat que l'anunci oficial de la candidatura, de cara al congrés del desembre es farà esperar.

Qui ja ha fet pública la seva determinació és Àngel Ros, que aquest dimarts ha afirmat que aspirar a liderar el PSC amb un projecte unitari que aglutini totes les sensibilitats. Ros, a més, no és partidari d'haver de fer primàries. "Hem de trobar una candidatura de síntesi, d'unió. Una altra cosa, que aquí sí que toca el concepte de primàries, és qui sigui el nostre candidat o candidata a la Generalitat de Catalunya", ha afirmat.

Ros ha afegit que està obert a debatre amb públic amb altres candidats per liderar el partit "però a partir del 20 de novembre", perquè fins que no hagin passat les eleccions generals la seva feina és "fer pinya al voltant de Carme Chacón" i Alfredo Pérez Rubalcaba.

El diputat i membre de l'executiva socialista Celestino Corbacho també ha avalat la idea que no es facin primàries, sinó que es consensuï una candidatura abans.

Per la seva part, el primer a fer públic que presentaria candidatura, Joan Ignasi Elena, ha remarcat que "la vocació unitària la té tothom" al mateix temps que ha advertit que "qualsevol acord ha de néixer de la base, de la participació i les idees".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut