Lleida

Àngel Ros optarà a la primera secretaria del PSC en substitució de José Montilla

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha confirmat que presentarà candidatura per ser primer secretari dels socialistes catalans. En declaracions a 8tv, Ros ha anunciat que aspira a rellevar José Montilla en el càrrec, tal com s'especulava des de fa temps. El PSC haurà de decidir en un congrés encara sense data qui comandarà el partit en el futur. Estava previst fer-lo a la tardor, però es va ajornar fins després de les eleccions generals anticipades del 20 de novembre.

Actualitzat
"Vull encapçalar el partit", ha afirmat Ros. L'alcalde de la capital del Segrià, que ja havia deixat entreveure que podria fer el pas, és un dels dirigents socialistes amb més presència mediàtica després de les eleccions municipals, que van deixar el PSC fora de les alcaldies de Barcelona i Girona.

Ara, caldrà veure si pot aglutinar les diferents sensibilitats que coexisteixen en el si del socialistes catalans. En aquest sentit, Ros ha assegurat que vol liderar "una candidatura que sumi" i no pas erigir-se en cara visible "d'un sector o un altre". Àngel Ros ha explicat que ja ha parlat amb gairebé tots els dirigents del partit, com ara la ministra i cap de llista pel 20-N, Carme Chacón o José Montilla.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ros ha volgut fer servir una frase del president Montilla en assegurar que "el nostre partit ha de fer renovació sense trencadissa". Per l'alcalde de Lleida, és "clau" que les persones de l'actual direcció del partit, "entre les quals em compto", "han de ser a la nova direcció".

Figura emergent al PSC

Ros s'ha mostrat en diverses ocasions partidari de tenir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, si bé va aparcar la qüestió en benefici de la unitat del partit. Ara és un dels principals impulsors que els diputats del PSC puguin votar diferent dels del PSOE en qüestions que afectin Catalunya.

L'alcalde de Lleida ha agafat pes dins del partit després que va ser un dels alcaldes del PSC que va obtenir més bons resultats a les últimes eleccions municipals. Es considera molt catalanista i s'ha desmarcat de la reforma de la Constitució pactada entre el PP i el PSOE. També es va mostrar molt crític amb el fet que els 25 diputats del PSC votessin al Congrés en contra del traspàs a la Generalitat del fons de competitivitat.

Segon de postular-se

La candidatura de Ros, de moment, s'afegeix a la de Joan Ignasi Elena, del sector obiolista Nou Cicle i exalcalde de Vilanova i la Geltrú. El candidat "a priori" més ben posicionat per encapçalar els socialistes catalans és el viceprimer secretari, Miquel Iceta, que segons fonts socialistes manté la intenció de presentar candidatura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut