Iceta al Consell Nacional del PSC
Iceta al Consell Nacional del PSC
Barcelona

Iceta vol que el PSOE presenti recurs al TC si els pressupostos inclouen el referèndum

Iceta ha fet una crida als regidors del PSC perquè no aprovin cap moció que sigui dissonant amb la línia d'actuació del partit

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat demanaran al PSOE que presenti un recurs al Constitucional contra els pressupostos de la Generalitat que es debatran aquesta setmana entrant si inclouen qualsevol referència al referèndum independentista.

En el Consell Nacional de la formació, Iceta ha demanat a tots els càrrecs del partit que s'ajustin a aquesta decisió:

"Si la majoria independentista s'encaparra en aprovar una llei de pressupostos amb una menció al referèndum il·legal, el PSC demanarà als companys del Partit Socialista Obrer Espanyol que interposin un recurs d'inconstitucionalitat contra el pressupost de la Generalitat. Us demanaria a tots que les votacions que es produeixin a qualsevol institució s'ajustin a la posició que el partit ha decidit"

Iceta critica la manera com està fent les coses el govern de la Generalitat:

"Quan les lleis es fabriquen fora i s'amaguen fins al darrer moment per la porta del darrera i de nit, no s'està fent servei al país, s'està fent malbé les institucions del país"

Iceta ha afirmat que seran bel·ligerants contra qualsevol mesura que es vulgui aprovar al Parlament que vagi contra l'estat de dret.

Protocol aprovat

Iceta ha fet aquestes declaracions en el Consell Nacional que ha celebrat el PSC per aprovar l'acord que revisa el protocol de relacions amb el PSOE.

Aquesta revisió vol tancar la ferida oberta entre els dos partits, després que els diputats del PSC al Congrés trenquessin la disciplina de vot del grup socialista en la investidura de Rajoy. Amb aquest nou pacte de relacions, i després d'inscriure's en un cens, els militants del PSC podran participar en les primàries que farà el PSOE aquesta primavera per triar el nou secretari general, una batalla en la qual Miquel Iceta, que temps enrere va donar suport explícit a Pedro Sánchez, ja ha dit que es mantindrà neutral.

El nou protocol de relacions també estableix que PSC i PSOE hauran d'analitzar i consensuar les coalicions, pactes i aliances electorals que faci el partit català. El PSC defensa que aquest acord no suposa que perdin autonomia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut