Iceta a Junqueras: "Amb un carta com aquesta, no el visitaré a la presó"
El líder socialista li recorda a Junqueras que ja van advertir de l'error que es cometia

Iceta, a Junqueras: "Amb una carta com aquesta, no el visitaré a la presó"

El líder del PSC assegura que no vol que ningú es pensi que dona suport als que van cometre errors polítics, i remarca que qui l'ha condemnat és el Suprem i no els socialistes

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat visitar Oriol Junqueras a la presó, tal com el president d'Esquerra li ha demanat en un article publicat al digital El Nacional. "Jo, amb una carta com aquesta, no", ha respost el líder socialista a l'exvicepresident del govern, condemnat a 13 anys de presó.

Iceta ha argumentat que no vol donar suport als que fan errors polítics i ha instat Junqueras a assumir els que ha comès:

"El que ara no voldríem de cap de les maneres és que algú pensés que donem suport al que van ser uns errors polítics que no només pagaran els que els van cometre, sinó que han suposat un cost molt elevat per al conjunt del país."


Responsabilitat judicial, no política

El líder socialista li ha respost també que no culpi els socialistes de la sentència dictada pel Tribunal Suprem en contra seu.

En aquest sentit, Iceta ha afirmat que no són els socialistes els que l'han condemnat, sinó un tribunal, i li ha retret que "no té sentit derivar responsabilitats al pla de la política que corresponen al poder judicial".

Iceta ha respost a Junqueras des de Montblanc, on ha visitat les destrosses de les riuades (Font: ACN)

El primer secretari del PSC ha apuntat que la carta del dirigent d'ERC és "qualsevol cosa menys una invitació" i diu que va advertir que aquest camí acabaria així:

"El que a vegades s'espera de nosaltres és que donem un suport polític a una cosa que, no només no compta amb el nostre suport polític, sinó sobre la qual vam advertir. Jo moltes vegades he dit que una de les autocrítiques que em faig és no haver estat capaç de convèncer els independentistes que aquest camí acabaria tan malament com ha acabat."


La carta de Junqueras

Aquest dilluns, Junqueras ha publicat un article amb el títol "Fins quan, Miquel?", on demana al seu oponent polític que el visiti a la presó:  

"Si en Miquel Iceta i els seus col·laboradors tenen la consciència neta, que vinguin a la presó a explicar-me què hi ha de just en aquesta sentència, mirant-me als ulls i mirant als ulls de les nostres famílies i amics."

Junqueras li demana a Iceta en un article que si té la consciència tranquil·la el visiti a la presó


El líder republicà ha recordat a Iceta que "té 13 anys" per visitar-lo, li ha retret que "es passegi amb l'extrem dreta" i li ha tornat a reclamar diàleg.

Iceta ha respost a la petició de Junqueras des de Montblanc, on ha visitat els estralls causats per la riuada del Francolí de la setmana passada.

ARXIVAT A:
Judici procésMiquel IcetaOriol JunquerasProcés catalàEleccions generals 2019-10N
Anar al contingut