Oriol Junqueras dedica un article a Miquel Iceta
Junqueras li demana a Iceta que si té la consciència tranquil·la el visiti a la presó

Junqueras a Iceta: "Si té la consciència neta, que vingui a la presó. Té 13 anys"

RedaccióActualitzat

"Si en Miquel Iceta i els seus col·laboradors tenen la consciència neta, que vinguin a la presó a explicar-me què hi ha de just en aquesta sentència, mirant-me als ulls i mirant als ulls de les nostres famílies i amics. Hi vindràs, Miquel? Diuen els teus amics del Suprem que tens 13 anys per decidir-te."

Així s'expressa el líder d'Esquerra, empresonat des del novembre de 2017 i condemnat a 13 anys per sedició. En un article a El Nacional, Oriol Junqueras recorda que el mateix Iceta va defensar un referèndum i li retreu que ara "es passegi amb l'extrema dreta":

"Mentrestant, tu avui et passejaràs un cop més al costat de la dreta que es nega a condemnar el franquisme i que pacta amb l'extrema dreta. Fins quan?"

A l'article, que porta per títol "Fins quan, Miquel?", Junqueras reivindica que ERC ha mantingut sempre la porta oberta al diàleg i que, malgrat l'empresonament, va precipitar la caiguda del PP i va donar suport perquè el PSOE governés.

"El PSC diu que defensa el diàleg mentre aplaudeix l'acarnissament dels seus tribunals contra la Carme Forcadell precisament per defensar el diàleg al Parlament."

Junqueras assegura que ha constatat que l'única resposta que ha obtingut Esquerra és "un creixent menyspreu".

El líder d'ERC també critica que el PSC demani respecte per a la sentència quan Dolors Bassa "ha estat condemnada per obrir les escoles l'1-O, ignorant que no era pas consellera d'Ensenyament".

"Quan el PSC ens demana respecte per la més injusta de les sentències, també ens demana respecte pel fet que la Dolors Bassa hagi estat condemnada, entre d'altres raons, per obrir les escoles l'1 d'octubre del 2017, ignorant que la Dolors Bassa no era pas consellera d'Ensenyament, sinó de Treball i Afers Socials. Fins quan?"

Finalment, Junqueras ha preguntat si quan el PSC diu que vol promoure la convivència "es refereix a la convivència de tots els innocents empresonats amb els fills a casa".

ARXIVAT A:
Miquel IcetaEleccions generals 2019-10NProcés catalàOriol Junqueras
Anar al contingut