Huawei, exclosa de la 5G al Regne Unit
Huawei, exclosa de la 5G al Regne Unit
Londres

Huawei, exclosa de la 5G al Regne Unit en plena guerra comercial Xina-Trump

El govern del Regne Unit justifica la decisió per l'impacte de les sancions dels Estats Units a Huawei en termes de ciberseguretat

Actualitzat

Els operadors de telecomunicacions britànics tenen fins al 2027 per retirar de les seves xarxes els dispositius del gegant tecnològic xinès, que al maig va ser sancionat durament pels Estats Units. Fins aleshores, totes les infraestructures que ja s'han instal·lat al Regne Unit hauran de ser desmantellades. A partir del 2021 es prohibeix també que les operadores de telecomunicacions comprin qualsevol tecnologia Huawei.

La decisió estava en l'aire, però l'ha anunciat oficialment el secretari d'estat de Digital, Cultura, Mitjans i Esport, Oliver Dowden, a la Cambra dels Comuns després del Consell de Seguretat Nacional, dirigit per Boris Johnson.

Ho justifica per la necessitat de garantir la seguretat dels usuaris i seguint les recomanacions dels experts del Centre Nacional de Ciberseguretat del país després del veto de Washington al gegant tecnològic xinès.

 

Per a les pròximes eleccions haurem ja implementat per llei un camí irreversible per a l'eliminació completa de l'equip de Huawei de les nostres xarxes 5G.

 

Boris Johnson cedeix a les pressions per excloure Huawei de la tecnologia 5G
Boris Johnson cedeix a les pressions per excloure Huawei de la tecnologia 5G (REUTERS/Tingshu Wang)
 

 

En un comunicat el govern britànic admet que desconfia de les alternatives que li queden a Huawei després de la reconfiguració de la cadena de subministrament que Huawei està obligada a fer per les sancions dels Estats Units, que limiten dràsticament la capacitat del fabricant xinès d'utilitzar tecnologia i software nord-americà en la producció i disseny dels seus dispositius a l'estranger.

 

 La decisió té en compte les nostres circumstàncies nacionals específiques i com els riscos d'aquestes sancions i es manifesten al Regne Unit.

 

Seu de Huawei al Regne Unit, a Reading
Seu de Huawei al Regne Unit, a Reading (REUTERS/Matthew Childs)


El govern britànic assegura també que les restriccions aplicades pels Estats Units també afecten els dispositius de Huawei a la banda ampla de fibra. Per això, els experts recomanen als operadors de fibra que no comprin nous equipaments Huawei i proposa un període de transició de dos anys.

 

La guerra de Trump

La prohibició britànica arriba en un context impulsat per Donald Trump d'obstaculitzar el progrés econòmic i tecnològic de la Xina a escala internacional. A principi d'any, el Regne Unit es plantejava tan sols limitar l'ús de Huawei del 5G a un 35%, però finalment ha decidit eliminar-lo completament, probablement per les pressions rebudes des de Washington.

El gir complaurà Trump, que havia demanat als seus aliats que excloguessin Huawei del 5G, però suposa un enfrontament directe amb la Xina. El malestar entre les files conservadores amb el gegant asiàtic també ha crescut darrerament per la gestió de Pequín de la crisi del coronavirus i la repressió xinesa a Hong Kong, antiga colònia britànica. 

L'exclusió de Huawei endarrerirà la implantació de la xarxa 5G al Regne Unit almenys 3 anys, segons els experts.
ARXIVAT A:
TecnologiaTrump XinaHuawei
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut