El Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha pronunciat sobre els drets dels fills de parelles del mateix sexe
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha pronunciat sobre els drets dels fills de parelles del mateix sexe (Reuters)

Hongria desafia la UE i anuncia un referèndum sobre la llei contra el col·lectiu LGTBIQ+

Orbán vol combatre les pressions per canviar les recents esmenes a les lleis d'educació i protecció de la infància, que atempten contra els drets de la comunitat LGTBIQ+

RedaccióActualitzat

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha anunciat que organitzarà un referèndum sobre la llei homòfoba que veta parlar d'homosexuals i trans a l'escola i els assimila als pedòfils. La consulta, que encara no té data, l'ha anunciat via Facebook.

Aquest gest ha generat la fúria de la comunitat LGBTIQ+ i ha augmentat les friccions amb la Comissió Europea.

Amb aquest referèndum, Orbán pretén combatre la pressió de la Unió Europea per canviar les recents esmenes a les lleis d'educació i protecció de la infància, que atempten contra els drets de la comunitat LGTBIQ+.

Orbán denuncia que amb l'amenaça d'un procés d'infracció la Unió Europea abusa del seu poder amb l'objectiu de forçar un canvi de les seves lleis.

"Les lleis hongareses prohibeixen la propaganda sexual a les escoles bressol, les escoles, la televisió i en la publicitat. Brussel·les ara demana la modificació de les lleis d'ensenyament i de protecció de menors", ha dit el primer ministre en aquest missatge.

La UE ha obert un expedient al país, dirigit per l'ultranacionalista Viktor Orbán. Els motius argumentats per Brussel·les per activar aquest procediment estan lligats a "la protecció dels drets fonamentals". La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va qualificar aquesta de llei de "vergonyosa".

El president ha demanat als hongaresos que responguin "no" a les cinc preguntes de la consulta, que demanen si s'han de permetre xerrades d'orientació sexual i la conveniència que es promoguin teràpies de canvi de sexe entre menors.

 

Referèndum contra les quotes d'immigrants

Fa quatre anys, quan Brussel·les volia imposar quotes d'immigrants als 27, Orbán també va convocar un referèndum contra aquesta mesura. En aquella ocasió, hi va participar poc més d'un 42% del cens, insuficient perquè pogués ser vàlid jurídicament.

Això sí, la seva posició xenòfoba va obtenir el 90% dels vots. Aquest podria ser un pas més en l'agenda ultraconservadora que el partit d'Orbán prepara de cara a les eleccions del 2022.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Unió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut