Barcelona

Homs fixa entre dilluns i dimecres vinent com la data límit per decidir si es pot celebrar el 9-N amb garanties

Francesc Homs assegura que "si s'ha dedicir" si fer o no la consulta, la decisió es prendrà "a l'entorn del 13, 14 o 15 d'octubre"

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fixat "a l'entorn del 13, 14 o 15 d'octubre" com la data límit per decidir si es pot celebrar el 9-N amb garanties. "Es pot procurar prorrogar alguns d'aquests terminis (...), però no es pot decidir això, si és que s'ha de decidir -perquè això és pressuposar una decisió- el 7 o 8 de novembre", s'haurà de decidir abans, ha argumentat en declaracions a Rac 1 el també portaveu del govern quan se li ha preguntat a partir de quin dia no és possible posar les urnes amb garanties.

Homs, que ha reconegut que Catalunya afronta una situació "d'anomalia democràtica", ha insistit que la decisió del govern i dels partits és "tirar endavant tot allò que estigui al seu abast per poder votar el 9-N". Així doncs, sobre el registre de participació, per exemple, ha recordat que encara hi ha uns terminis que estan en marxa, i s'ha limitat a dir que quan vencin s'hauran de "prendre decisions"  si continua la suspensió del Tribunal Constitucional.

El conseller ha explicat també que la unitat no va estar a punt de trencar-se a la cimera dels partits proconsulta de divendres i ha qualificat la trobada d'"intensa" però no de "tensionada". A més, ha assegurat que no es va parlar d'eleccions anticipades ni de llista unitària.

D'altra banda, Homs ha respectat la decisió de Joaquim Brugué de deixar la comissió de control de la consulta i ha defensat que aquest òrgan es pugui reunir per fer "actes preparatoris que no generin efectes jurídics a tercers". En qualsevol cas, ha indicat que serà ICV qui haurà de proposar el seu substitu, tot i que ha remarcat que hi ha òrgans que tenen una baixa que "per les raons que siguin, tarden a cobrir-la".

Finalment, sobre les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, oferint diàleg, Homs ha dit que no té la sensació que la postura del popular hagi canviat gaire. "Més o menys ells van dient sempre el mateix: una aposta estètica pel diàleg però que no té contingut", ha sentenciat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut