Barcelona

Renuncia al càrrec un dels set membres de la comissió de control de la consulta del 9-N

El catedràtic de Ciència Política de la UAB Quim Brugué, proposat per Iniciativa, dimiteix perquè el 9-N "no ofereix garanties democràtiques"

RedaccióActualitzat

Un dels set membres de la comissió de control de la consulta ha renunciat al càrrec quan tot just aquesta junta electoral s'ha posat a treballar. És Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autonòma de Barcelona, proposat per Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa. Segons explica al seu compte de Twitter, dimiteix perquè diu que no pot "avalar" una consulta que, al seu parer, "no ofereix garanties democràtiques". Considera que amb la suspensió del Tribunal Constitucional la consulta ha quedat fora de la llei.
 

La decisió del catedràtic ha provocat una allau de retuits i missatges al compte de Quim Brugué, que després ha publicat que no pot contestar tothom i que encara que molts no el creguin, diu, assegura que vol contribuir honestament a la consulta. Però "no a qualsevol preu". També afirma que "en un acte institucional amb centenars d'alcaldes es juga amb la confusió entre el volem votar i els crits d'independència".
 

   

Salellas, sorprès

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", un dels membres de l'òrgan, Benet Salelles, considera que no ha passat res des del nomenament que hagi forçat aquesta decisió, que encara no s'ha formalitzat. En referència a Brugués, ha dit:


"És un acadèmic, un expert en el tema; de fet, va ser director general de Participació Ciutadana i, des d'aquesta perspectiva, em sorprèn que algú que està per la participació ciutadana pugui entendre que no és democràtic en els termes en què l'estem plantejant, que és d'una pulcritud i un excessiu formalisme que estem fent perquè tot sigui pulcre, perfecte, i ningú ens en pugui discutir les formes", ha assegurat.
 

Segons Salelles, la Junta pot funcionar amb sis membres, però espera que el Parlament nomeni el substitut de Brugué. 

Els altres sis integrants de la junta electoral es van reunir per primer cop aquest cap de setmana. Per tant, s'han posat a treballar de seguida. El decret de nomenament es va publicar divendres al Diari Oficial de la Generalitat. També el mateix divendres, el govern espanyol va anunciar que afegiria aquest decret al paquet de recursos contra el 9-N que ja va portar al Tribunal Constitucional.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut