Brussel·les

Hillary Clinton assegura que els Estats Units "no interferiran" en una hipotètica independència de Catalunya

La cap de la diplomàcia nord-americana, Hillary Clinton, ha assegurat que els Estats Units "no interferiran" en el cas d'una hipotètica independència de Catalunya. La secretària d'Estat nord-americana ho ha dit en una visita a les institucions europees i en resposta a una assistent d'un eurodiputat gal·lès. La dona li ha preguntat sobre la posició nord-americana en cas d'un augment de l'autonomia o una eventual independència de nacions europees com ara Gal·les, Escòcia i Catalunya.

Actualitzat
"No interferiré en cap assumpte intern de cap estat europeu". Aquesta ha estat la resposta rotunda de Hillary Clinton a una pregunta d'una assistent a un eurodiputat gal·lès sobre la posició de l'administració Obama en cas d'una hipotètica independència de nacions europees com Gal·les o Catalunya. Les seves paraules han aixecat una ovació dels assistents a l'acte.

La secretària d'estat nord-americana ha fet aquestes declaracions en el transcurs d'una visita al Parlament Europeu aquest divendres, que continuarà amb el Consell Europeu i amb una trobada amb el màxim representant de la diplomàcia europea, Javier Solana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut