Barcelona

Hereu creu que l'acord contra el traçat de l'AVE no és vinculant i no el pensa complir

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona creu que la derrota que va tenir amb la moció que reclama un canvi de traçat per a l'AVE és simbòlica. El mateix alcalde, Jordi Hereu, alerta que la proposició no és vinculant. Els grups de l'oposició ja l'han titllat d'antidemocràtic i de dèspota il·lustrat per no voler complir l'acord del ple. La moció demana una reunió urgent amb la ministra de Foment per presentar-li alternatives al traçat i comunicar al president de la Generalitat i al del govern espanyol que no es tirin endavant les obres fins que el Consell Municipal no les ratifiqui.

Actualitzat
Ple molt tens a l'Ajuntament de Barcelona. Els 23 regidors de l'oposició van deixar en evidència la minoria del govern municipal i van aprovar una moció en què es rebutja el traçat de l'AVE pel centre de Barcelona. L'alcalde, Jordi Hereu, però, ha assegurat que la moció només té un valor d'estratègia política i que no paralitzarà el projecte ferroviari. L'oposició demana que es respecti i es legitimi l'acord.

Dues proposicions més sí que van poder ser consensuades amb el govern municipal. Una, proposada pel Partit Popular, demanant l'ampliació a un miler del nombre d'agents de la Guàrdia Urbana per als pròxims cinc anys. I una altra, d'Esquerra Republicana, que reclama que el consistori participi en la definició del model aeroportuari català.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut