La marca de mobles Habitat tanca després d'entrar en fallida
La marca de mobles Habitat tanca després d'entrar en fallida (Habitat)

Habitat, en liquidació: la marca francesa de mobles tancarà totes les botigues

La botiga que l'empresa té a la cantonada de la Diagonal amb el carrer Tuset s'acomiadarà de Barcelona aviat

Actualitzat

La cadena de botigues de mobles i decoració francesa Habitat tanca. La companyia abaixarà la persiana de les seves 25 botigues a França i també els altres establiments de la marca en règim de franquícia a l'estat espanyol, Suïssa i el Marroc.

Així, la botiga que Habitat ocupa a la cantonada de la Diagonal amb el carrer Tuset s'acomiadarà de Barcelona, probablement a final de mes, segons fonts de l'establiment.

La botiga d'Habitat a la Diagonal de Barcelona (Habitat)

L'empresa va demanar el 28 de desembre la liquidació forçosa i el jutjat mercantil del municipi francès de Bobigny va declarar la liquidació de la marca de mobles i decoració.

La facturació d'Habitat, que dona feina a unes 400 persones, va passar dels 100 milions d'euros el 2019 als 64 milions el 2021. Però la història de la marca ja estava escrita, perquè acumulava milions en pèrdues.

Segons els jutges del jutjat mercantil de Bobigny, la situació era "irremeiablement compromesa" per a Habitat, "per la manca de liquiditat.

 

Dues empreses més en fallida

El propietari, l'empresari Thierry Le Guénic, va adquirir Habitat l'any 2020 per la quantitat simbòlica d'un euro al grup Cafom.

En una carta dirigida a AFP, Thierry Le Guénic admet no haver "aconseguit fer front a aquest repte, igual que els anteriors accionistes". Però s'absol dient que va poder evitar "qualsevol pla social" i que va invertir més de 12 milions d'euros en tecnologia digital i obertura de punts de venda.

Thierry Le Guénic assegura que aquests projectes "no es podien realitzar en un context econòmic molt desfavorable (...) i davant d'una evident resistència interna".

En aquest sentit, el director general de la marca, Franck Deshayes, va abandonar de sobte l'empresa i el director financer va agafar la baixa laboral.

En la mateixa nota, l'empresari afirma: "Ara s'obre una altra fase, i estem compromesos a ajudar a trobar una solució per a la recol·locació dels nostres empleats".

Guénic també està fent front a les crisis de dues de les seves empreses. D'una banda, la marca de roba i complements de moda Burton of London, amb seu a París, que es troba en bancarrota. De l'altra, la marca de roba interior femenina Maison Lejaby, que un jutjat mercantil de Lió va declarar en liquidació a principis d'any.

ARXIVAT A:
FrançaComerç
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut