Barça

Guardiola: "No serem el millor equip del món fins que guanyem"

L'entrenador del Barcelona, Josep Guardiola, ha afirmat després de la sessió d'entrenament que el seu equip no es pot considerar "el millor del món" fins que no aconsegueixi alçar-se amb el Mundial de Clubs que es disputa al Japó i en què debutarà el pròxim dia 15. El tècnic, amb cara d'esgotament, ha instat els seus jugadors a "no perdre l'oportunitat de guanyar" el torneig, ja que es tracta d'un títol "molt prestigiós i molt important" que "arriba molt poques vegades". Per l'entrenador del Barça, "el desig i les ganes de ser campions del món" són prou motivació per preparar els seus futbolistes amb vista al primer partit de semifinals que disputaran contra l'Al Sadd qatarí, rival que començarà a estudiar des d'aquesta mateixa tarda.

Actualitzat
Els jugadors "són conscients que és una competició molt dura" i en què "hi pot haver moltes sorpreses", ha afegit Guardiola, que s'ha mostrat il·lusionat per tornar a enfrontar-se a un equip de Qatar, després d'haver militat com a futbolista en aquest país, del qual guarda "un bon record".

Pel tèncic, ara el fet més important és que els seus jugadors s'adaptin a l'horari local, que gaudeixin del temps lliure i que es preparin per als pròxims partits sense oblidar que han vingut "a guanyar", ha dit. En la multitudinària roda de premsa que s'ha celebrat a la seu de l'equip a Yokohama (centre), moltes de les preguntes han girat al voltant del seu principal competidor, el Reial Madrid, al qual van guanyar dissabte passat per 1-3.

En aquest sentit, Guardiola ha recordat que el Reial Madrid és líder i va ser "nomenat millor equip del segle XX", amb què malgrat "haver tingut la sort de guanyar-los en els últims partits", considera que estan "molt a prop sempre l'un de l'altre".

Per Guardiola, tornar al Japó "és sempre un honor" i ha assegurat que tenen la responsabilitat d'"ensenyar el millor"; a més, ha desitjat que el Japó "es recuperi aviat d'aquesta tragèdia", en referència al terratrèmol i tsunami que va assolar el nord-est del país l'11 de març, i espera aprofitar aquesta visita per poder gaudir "del seu menjar".

El Barcelona ha estat rebut aquesta matinada per centenars d'aficionats japonesos a l'aeroport de Narita, als afores de Tòquio, i aquest mateix matí s'ha entrenat al camp d'entrenament de l'equip local Yokohama Marinos. El planter, format per 27 jugadors, ha realitzat una sessió suau d'entrenament en què han fet estiraments amb pilota, rondos, carreres i una xerrada amb el cos tècnic, i no tornarà a la feina fins al proper entrenament, programat per demà a la tarda.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut