Barcelona

Greenpeace i ICV anuncien una ofensiva contra el magatzem de residus nuclears

Iniciativa per Catalunya i Greenpeace sumaran esforços contra el projecte del govern espanyol de construir un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears. Les dues organitzacions han denunciat en una roda de premsa que s'ha vulnerat el procés per a l'adjudicació de la ubicació del cementiri nuclear. L'organització ecologista presentarà una querella contra el Ministeri d'Indústria, mentre que la formació ecosocialista se centrarà en el terreny polític, tant a Madrid com a Brussel·les.

Actualitzat
El responsable de la campanya antinuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha explicat que el procés per a la selecció de les poblacions candidates a acollir el magatzem "vulnera" la normativa europea segons la qual fa falta un "procés participatiu previ" que no s'ha portat a terme. Bravo considera que no s'ha donat prou informació a la població ni s'ha donat prou rellevància a les comunitats autònomes afectades.

"Creiem que el procés és totalment il·legal", ha assegurat el responsable de l'organització ecologista, ja que "ningú coneix el projecte, ni el seu estudi de seguretat". Bravo ha afegit que els alcaldes dels municipis que s'han postulat com a candidats tampoc no han tingut accés a aquesta informació.

Per tot plegat ha anunciat que "en breu" presentaran una querella a la justícia ordinària.


NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut