Vista aèria de Sant Joan de les Abadesses (ACN/Ajuntament de Sant Joan)

Resolta la incidència que ha deixat el Ripollès sense cobertura mòbil ni internet

L'incident està relacionat amb un acte vandàlic a les instal·lacions de fibra òptica de Telefónica a Lleida que va deixar diversos municipis sense telefonia mòbil ni internet

Redacció / AgènciesActualitzat

El Consell Comarcal del Ripollès ha comunicat que vora les dues del migdia s'ha resolt l'avaria que afectava la xarxa mòbil i de fibra òptica de Movistar a tota la comarca, a excepció de Camprodon i municipis propers, i que ha afectat les comunicacions durant més 12 hores.

L'avaria la van provocar uns lladres que pretenien robar cable de coure. En intentar sostreure'l, van esquinçar uns cables de fibra òptica i van acabar fugint. L'avaria també ha afectat el Consell Comarcal del Ripollès, que aquest matí no ha pogut prestar alguns dels seus serveis.

Una part del Ripollès ha estat des de dijous a la nit sense cobertura mòbil ni internet arran d'un robatori de cable de fibra òptica, que ha interromput el servei. Així ho ha confirmat Telefónica, que assegura que hi està treballant i que en alguns sectors ja s'ha començat a recuperar el servei.

El punt de la incidència es troba entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Segons informa el Consell Comarcal del Ripollès, ha deixat de funcionar la xarxa mòbil de Movistar, així com la xarxa de fibra òptica de Movistar, Orange i Vodafone, a bona part de la comarca, excepte a zones de la vall de Camprodon i els seus municipis propers, que reben el senyal des de la Garrotxa.

A mesura que avancin els treballs de recuperació, s'espera que la incidència es resolgui de forma progressiva, sense cap previsió de quan es restablirà el servei.

El robatori de cable passa després d'un acte vandàlic, aquest dimarts, que va afectar les instal·lacions de fibra òptica de Telefónica a municipis de la demarcació de Lleida. Aquest divendres ha quedat restablert completament el servei després que s'hagi recuperat a les Garrigues, l'última comarca que estava afectada.

ARXIVAT A:
Internet
Anar al contingut