Restablert el servei de telèfon i internet a Lleida

El servei es va interrompre dimarts a la tarda per un incendi en unes instal·lacions de fibra òptica de Telefónica

Redacció/AgènciesActualitzat

Ja s'ha restablert a tots els municipis de la demarcació de Lleida el servei de telèfon i connexió a internet, interromput dimarts a la tarda, quan un incendi va cremar les instal·lacions de fibra òptica que té l'empresa Telefónica a la capital del Segrià. Les Garrigues ha sigut la comarca que més ha trigat a recuperar-lo, però finalment també s'hi ha pogut reparar l'avaria.

L'incident, que segons la companyia ha estat provocada per un acte vandàlic, va afectar algunes zones de la ciutat de Lleida i també diversos municipis del Segrià, el Pla d'Urgell i la Segarra.

La companyia no ha dit encara quants municipis, en concret, van quedar afectats per aquesta avaria. Alguns, com Mollerussa, ja havien recuperat el servei aquest dijous al matí, i els altres ho han anat fent de manera progressiva.

Telefónica ha confirmat que la caiguda es deu a un incendi provocat aquest dimarts a la tarda en unes instal·lacions de la xarxa de fibra òptica.

La incidència s'ha registrat a les instal·lacions de la xarxa de fibra òptica que connecta Lleida i les Garrigues. Concretament, el tall és en un punt a prop de Lleida, a l'N-240.

Un home consultant el mòbil a Mollerussa, on ja s'ha restablert el servei (ACN/Oriol Bosch)

Telefónica presenta una denúncia als Mossos

La companyia ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra perquè investiguin el cas, ja que assegura que l'incendi va ser provocat, com a conseqüència d'un acte vandàlic. 

En qualsevol cas, hi ha constància de dos fets relacionats amb la caiguda d'internet i telefonia a la zona afectada. Un es va situar als afores de Lleida, a l'entorn de l'LL-11, en una instal·lació subterrània que es va incendiar, i l'altre en una altra instal·lació a Bell-lloc d'Urgell. La policia no sap si es tracta d'un sabotatge, un robatori fallit o una avaria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut