Un usuari consulta el servei de correu Gmail des de la tauleta (Europa Press)
Un usuari consulta el servei de correu Gmail des de la tauleta (Europa Press)

Google esborra a partir d'avui comptes no actius de Gmail: quins i com evitar-ho

L'empresa assegura que aquests comptes els hackegen i els fan servir els delinqüents informàtics perquè són 10 vegades menys segurs que els actius

RedaccióActualitzat

Google comença avui a esborrar els comptes personals que no s'hagin fet servir en els últims 2 anys, juntament amb tot el contingut que hi hagi: correus de Gmail, documents de Drive i fotos.

L'empresa ja ho va anunciar fa mig any, al maig: llavors va avançar que ho començarien a fer aquest desembre, i que els primers comptes que s'esborrarien serien els que no s'han fet servir mai.

En el comunicat en què ho van fer públic van argumentar que el principal motiu és la seguretat: afirmen que els "comptes abandonats" són 10 vegades menys segurs que els actius:

"Aquests comptes sovint són vulnerables i, una vegada que un compte està compromès, es pot utilitzar per a qualsevol cosa, des del robatori d'identitat fins a font de contingut no desitjat o fins i tot maliciós, com ara correu brossa."

De tota manera, hi haurà algunes excepcions, com per exemple els comptes associats a canals de Youtube o els que tenen alguna targeta regal amb saldo pendent.

Tampoc s'esborraran els comptes que pertanyin a organitzacions col·lectives, com empreses o centres educatius, encara que actualment no tinguin activitat.


Activar els comptes o baixar-ne el contingut

Per evitar perdre un compte de Gmail i el seu contingut només cal entrar-hi almenys una vegada i fer-hi algun tipus d'activitat, de manera que passarà a ser considerat actiu.

Per exemple, n'hi ha prou fent servir el compte per llegir o enviar un correu, entrar al Drive, mirar un vídeo a Youtube o fer una recerca al buscador Google.

L'empresa també proposa que, si a algú ja li està bé que el compte desaparegui però en vol conservar el contingut, que se'l descarregui amb les eines Takeout o el Gestor de Comptes Inactius abans no l'esborrin.

El correu electrònic més utilitzat al món

Google va posar en marxa el servei de correu electrònic gratuït Gmail el 2004, i molt ràpidament es va convertir en un dels més utilitzats, degut a la capacitat i a la facilitat d'ús.

Des de llavors se n'ha anat ampliant la capacitat fins als 15 gigues gratuïts actuals, i també s'hi han anat afegint serveis, com el Drive per treballar amb documents al núvol virtual.

El 2019 tenia uns 1.500 milions d'usuaris actius, cosa que el converteix en el servei de correu electrònic i d'emmagatzematge en línia més gran del món.

 

ARXIVAT A:
InternetGoogleTecnologia
Anar al contingut