Un usuari consulta el servei de correu Gmail des de la tauleta (Europa Press)
Un usuari consulta el servei de correu Gmail des de la tauleta (Europa Press)

Google esborrarà els comptes que portin dos anys sense activitat

El gegant tecnològic considera que els comptes abandonats tenen més risc de ser hackejats i començarà a eliminar-ne a partir del desembre

Els comptes de Google que faci dos anys que estan inactius desapareixeran. A partir del mes de desembre, el gegant informàtic començarà a eliminar els comptes sense activitat i deixarà els usuaris sense contingut: perdran els correus de Gmail, els documents de Google Docs, la informació de Google Drive o Google Calendar, les imatges de Google Photos o els vídeos de YouTube, entre d'altres.

En un comunicat al blog corporatiu, Google anuncia que ha actualitzat la política sobre inactivitat i estableix un termini de dos anys d'inactivitat abans d'eliminar un compte.

Aquesta mesura només s'aplicarà als comptes personals de Google i no als que puguin tenir organitzacions com empreses o centres educatius.

Un compte de Gmail amb gairebé 7.000 correus pendents de llegir
Un compte de Gmail amb gairebé 7.000 correus pendents de llegir (Europa Press)

Més vulnerables als hackers

La principal raó que esgrimeix Google per justificar l'eliminació dels comptes és que són més vulnerables als atacs informàtics. Que un compte porti molt de temps sense fer-se servir fa que tingui més risc de ser hackejat:

"Els comptes oblidats o desatesos sovint tenen contrasenyes antigues o reutilitzades que poden haver estat compromeses, no han configurat el doble factor d'autenticació i reben menys comprovacions de seguretat per part de l'usuari".

Google apunta que les anàlisis que han fet mostren que els comptes abandonats tenen 10 vegades menys possibilitats que els comptes actius de tenir activada la verificació en dos passos, un pas clau per fer un compte més segur.

La companyia alerta que si un compte s'ha hackejat es pot utilitzar "des del robatori d'identitat fins a un vector de contingut no desitjat o maliciós, com ara correu brossa".

Múltiples avisos abans d'esborrar el compte

Google assegura que faran aquest procés "amb cura i suaument", amb diversos avisos als usuaris abans d'esborrar els comptes. S'enviaran notificacions durant mesos tant al compte inactiu com al compte de recuperació.

L'eliminació de comptes començarà al desembre. Els primers que s'esborraran seran els que es van crear i no s'han tornat a utilitzar mai més.

Google dona diversos consells per evitar l'eliminació del compte. Es tracta d'accedir-hi almenys una vegada cada dos anys, de manera que Google el consideri actiu.

Per mantenir el compte actiu n'hi ha prou amb accions com enviar o llegir un correu a Gmail, utilitzar Google Drive, descarregar una app a la Google Play Store, accedir a un servei extern amb el compte de Google o bé mirar un vídeo a YouTube o fer una cerca a Google estant connectat al compte de Google.

Per evitar ensurts i no perdre la informació que tenim al compte, Google recomana proporcionar una adreça de correu de recuperació i mantenir-la al dia. D'altra banda, també aconsella utilitzar Google Takeout per descarregar una còpia de les dades emmagatzemades al nostre compte de Google.

ARXIVAT A:
InternetGoogleTecnologia
Anar al contingut