Francesc Claverol, advocat del Consorci del Palau de la Música, aquest dimecres durant el judici
Francesc Claverol, advocat del Consorci del Palau de la Música, aquest dimecres durant el judici
L'Hospitalet de Llobregat

Gemma Montull no va confessar, es va exculpar, segons el Consorci del Palau

En les conclusions finals al judici del cas Palau, l'advocat del Consorci justifica que no acusi CDC i carrega contra Millet, Garicano i els Montull

RedaccióActualitzat

En la sessió d'aquest dimecres al judici pel cas Palau, en què les quatre acusacions particulars han exposat les seves conclusions finals, l'advocat del Consorci del Palau ha justificat que la institució no acusi Convergència Democràtica de Catalunya, CDC.

En canvi, aquest advocat, Francesc Claverol, ha carregat contra els principals acusats, sobretot Gemma Montull, perquè considera que durant el judici no han confessat, sinó que s'han exculpat:

"En primer lloc, i començant per la senyora Gemma Montull: aquesta part considera que el que va fer aquesta senyora el 8 de març en la seva declaració no va ser pròpiament una confessió, sinó una exculpació."

"En la intervenció de la senyora Montull, directora financera, en aquests delictes de clar perfil econòmic no se li pot atorgar altra consideració que la d'autoria."

"Com ha afirmat aquí el ministeri públic és cert que s'han produït moltes errades en aquest procediment, moltes: auditories, entitats bancàries, moltes. Per coherència i per dignitat, jo els demano que no permetin que se'n produeixi una altra."

L'"errada" que Claverol ha demanat que no es produeixi és la rebaixa de condemna proposada per la fiscalia per a Gemma Montull, el seu pare Jordi Montull i Fèlix Millet. El Consorci manté la demanda de 21 anys de presó per a tots tres, mentre que el fiscal ho ha rebaixat a 14 anys i nou mesos per a Millet, 10 anys i 10 mesos per a Montull i tres anys per a Gemma Montull, un dels quals pot substituir per una multa i estalviar-se la presó.

 

 

Claverol justifica que no s'acusi CDC

Al principi de la seva intervenció, Claverol, que pertany al gabinet jurídic de Presidència de la Generalitat, ha justificat que el Consorci no estigui acusant també CDC. Ha afirmat que, a pesar de la possibilitat que la institució canviés de parer a instàncies de l'Ajuntament de Barcelona, no va demanar la suspensió del judici per esperar que es concretés això.

I ha dit que no ho va fer perquè les instruccions que va rebre del Consorci eren que no hi hauria cap canvi. La suspensió s'hagués hagut de demanar el 17 de maig, el dia que es va acabar el termini per presentar les conclusions. Llavors no es va fer, i a posteriori el Consorci va canviar de parer, però ja era massa tard.

Garicano sabia el que passava

Claverol també ha carregat fort contra una altra acusada: Rosa Garicano. Ha insistit que figurava com a directora general, amb dos sous que junts sumaven gairebé 240.000 euros anuals, i que també era responsable del que passava:

"Una persona que formava part de l'equip directiu del Palau i que assistia a les reunions dels màxims òrgans directius de les institucions, una persona amb una relació especialment estreta amb el senyor Millet, amb el qual despatxava personalment, i que, com va dir aquí, era un supercap. Necessàriament una persona així havia de saber el que passava."

El Consorci demana 14 anys de presó per a Rosa Garicano, mentre que el fiscal rebaixa aquesta petició a 9 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut