Madrid

Gabilondo obre la porta a una educació obligatòria fins als 18 anys

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha plantejat la possibilitat de crear una "educació obligatòria fins als 18 anys". El PP s'ha mostrat disposat a debatre sobre una eventual ampliació de l'educació obligatòria, malgrat que no ho considera urgent, ni prioritari i demana prudència a l'hora de tractar aquesta qüestió. Alguns sectors del món educatiu es mostren partidaris d'allargar el Batxillerat de dos cursos, com es fa ara, fins a tres, però discrepen en el fet que aquesta etapa hagi de ser obligatòria i alerten del que pot passar amb els alumnes que no volen seguir a l'escola.

Actualitzat
Gabilondo, en una entrevista a Ràdio Nacional, ha fet aquesta proposta posant com a exemple altres països com Portugal. Ha afegit que, en cas d'aplicar-se, no succeiria de manera immediata i ha remarcat la necessitat de crear debats entorn del sistema educatiu.

La llei orgànica d'educació (LOE) estipula que l'educació bàsica va dels 6 als 16 anys, edat en la qual es fa el darrer curs de l'ensenyament secundari obligatori (ESO). Tot i això, els alumnes tenen dret a continuar en un centre educatiu fins que són majors d'edat.

El títol de l'ESO permet accedir al Batxillerat, a una formació professional de grau mitjà o bé, començar a treballar, perquè els 16 anys són l'edat legal per començar. Això implicaria que, si s'augmenta l'edat de l'educació obligatòria, s'haurà d'incrementar també la d'accés al mercat laboral.


Anar al contingut