La presidenta de les Illes Balears i Salvador Illa al congrés del PSC
La presidenta de les Illes Balears i Salvador Illa al congrés del PSC (EFE/Marta Pérez)

Francina Armengol dona positiu per covid i Salvador Illa es confina perquè n'és contacte

Illa i Armengol van dinar sense mascareta a l'interior d'un restaurant juntament amb altres dirigents socialistes coincidint amb la celebració del congrés del partit

RedaccióActualitzat

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha donat positiu en covid-19. Segons ha anunciat ella mateixa a través de Twitter, està bé, i "gràcies a estar vacunada" té símptomes lleus:

Es dona el cas que aquest cap de setmana Armengol va participar en el congrés extraordinari del PSC on s'ha proclamat Salvador Illa primer secretari del partit. 

La presidenta balear va dinar amb Illa, a l'interior d'un restaurant, juntament amb altres dirigents socialistes. Durant el matí va assistir al congrés, en el comiat de Miquel Iceta com a primer secretari, i a la tarda va intervenir en un debat amb la ministra Raquel Sánchez i el president del País Valencià, Ximo Puig.

Així doncs, en ser contacte estret d'Armengol, Salvador Illa s'ha hagut de confinar. El primer secretari dels socialistes ha sabut del positiu de la presidenta balear quan era a les instal·lacions de l'emissora RAC1 per oferir una entrevista i ha hagut de marxar aquell mateix moment per confinar-se.

Posteriorment, ha intervingut per telèfon i ha explicat que dissabte va estar dinant amb Armengol i altres dirigents socialistes, una estona que ha subratllat que va ser "breu", però en què es van treure la mascareta. Per tant, haurà d'estar-se 10 dies confinat. 

En tot cas, aquest dimarts s'ha fet un test PCR i ha donat negatiu.

Illa ha defensat que el congrés del PSC, que l'ha escollit com a primer secretari del partit, ha seguit "estrictament" les recomanacions de les autoritats sanitàries. "Amb prudència i seguint les indicacions sanitàries, les coses s'han de seguir fent d'una determinada manera", ha afegit.

ARXIVAT A:
PSCCovid-19Salvador Illa
Anar al contingut