Barcelona

Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament, però continuarà com a diputada

Forcadell defensa que no s'han doblegat ni han cedit a la censura, assegura que ha tancat un cicle i entén que el moment polític necessita una figura lliure de processos judicials

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament, però continuarà com a diputada. Així ho ha confirmat ella mateixa en una roda de premsa, on ha explicat que es tracta d'una "decisió personal".

"Us anuncio que no em postularé per presidir el Parlament de nou (...). Deixo la presidència del Parlament, però no abandono la política".

Per Forcadell, el seu relleu al capdavant del Parlament ha de ser una figura "lliure de processos judicials":

"El nou moment polític requereix una figura lliure de processos judicials."  

Forcadell, que ha fet balanç del seu mandat en una legislatura que ha qualificat de "breu, intensa i excepcional", ha assegurat que manté intacte el seu compromís polític, però considera que ja "ha acabat un cicle":

"Ara començo un nou camí com a diputada, amb unes responsabilitats diferents, però amb la mateixa força i voluntat de servei públic. A nivell personal, ha estat un honor. Estic agraïda pel privilegi d'haver presidit el Parlament del meu país".

La fins ara presidenta del Parlament ha defensat que malgrat les dificultats i la judicialització constant, han fet una "tasca positiva".

" Deixo el càrrec orgullosa de la feina feta. Malgrat les dificultats, malgrat les situacions imprevistes, malgrat la judicialització constant, i malgrat els errors, crec que hem fet una tasca positiva per a la institució (...). Deixo la presidència del Parlament, però no deixo, en cap cas, la feina per construir un país millor, més just, més democràtic i més lliure, que estic convençuda que aconseguirem."

En la mateixa línia, ha defensat que en el Parlament s'ha de poder parlar de tot i que no han cedit i han promogut el debat lliure:

"Els membres de la mesa ens hem limitat a garantir que en un Parlament es pugui parlar de tot. No ens hem doblegat, no hem cedit i ens mantingut ferms en les nostres obligacions: el debat lliure en aquest Parlament".

La presidenta del Parlament cessada per l'aplicació del 155 ha dit, finalment, que quan va acceptar el càrrec ja sabia que no ho dilataria en el temps.

"Quan vaig tenir l'honor d'assumir la presidència del Parlament tenia clar que seria per un període no excessivament llarg, fruit d'un moment excepcional. Crec que el nou moment polític requereix ara una nova figura lliure, sobretot, de processos judicials".

Mentrestant, es manté la incògnita de la composició de la mesa del Parlament i, especialment, qui ocuparà la presidència. Algunes fonts apunten que Ernest Maragall, diputat electe per ERC, podria ocupar la presidència de la cambra catalana. De moment, el que hi ha és un acord entre Junts per Catalunya i Esquerra perquè la mesa tingui majoria independentista, un acord que sembla que inclou que la presidència sigui per als republicans.

Forcadell té diverses querelles derivades del seu càrrec de presidenta del Parlament i va passar una nit a la presó, que va abandonar en dipositar una fiança de 150.000 euros.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut