Un accés del metro tancat per la vaga (EFE)
Un accés del metro tancat per la vaga (EFE)
Barcelona

Foment reclama una llei de vaga que permeti declarar il·legal una aturada

Després de la vaga del metro coincidint amb el MWC, la patronal reivindica una llei orgànica que desenvolupi el dret de vaga i n'impedeixi els "abusos"

RedaccióActualitzat

Foment del Treball ha reivindicat una llei orgànica que reguli el dret de vaga i n'eviti els "abusos". Això fins al punt que es pugui declarar si una aturada és legal o il·legal abans que comenci

Després de la vaga del metro coincidint amb el MWC, que ha disgustat l'organització i que ha coincidit amb altres aturades, la patronal ha afirmat en un comunicat que convé regular que es pugui compatibilitzar el dret de vaga amb els serveis essencials. 

S'ha de preveure una regulació equilibrada que exigeixi unes determinades majories per part dels representants sindicals o laborals dels treballadors per procedir a la convocatòria d'una vaga. Les convocatòries per sindicats o representacions minoritàries no són proporcionades respecte al dany generat i es presten a abusos.

En la nota, l'organització que encapçala Joaquim Gay de Montellà, assegura que la Constitució reconeix el dret de vaga, però lamenta que "cap govern hagi volgut regular" aquesta qüestió en 37 anys.

És obvi que l'actual regulació de la vaga és incompleta, inexacta, genera inseguretat jurídica i és poc d'acord amb la realitat, a més d'incomplir el mandat constitucional de regulació de la vaga per llei i, per tractar de regular l'exercici d'un dret fonamental, ha de ser matèria reservada a una llei orgànica.

La patronal catalana també demana que es reguli l'actuació dels piquets i defensa que cal impedir que "s'incorri en coaccions, intimidacions, amenaces, o actes de violència, respectant la llibertat dels treballadors que opten per no exercir el dret de vaga".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut