Valtonyc
Valtonyc

Ordre de detenció nacional, internacional i europea per a Valtonyc

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha dictat ordre de detenció nacional i internacional per al raper Valtonyc després que ahir es va saber que havia marxat d'Espanya per evitar ingressar aquest dijous a la presó. També ha activat l'ordre europea de detenció, per si és en un país de la Unió Europa.

La Sala del Penal ha tramitat les ordres a petició de la fiscalia, després de constatar que el músic està en "parador desconegut".

El grup de suport a Valtonyc ha dit que desconeix si el raper és a Bèlgica, com ha circulat les últimes hores. Així ho ha admès Mulay Embarek, un dels membres, després que dimecres alguns mitjans publiquessin que havia marxat a l'estranger.

Embarek ha assegurat que l'entorn proper del cantant, entre els quals se situen els membres del grup de suport, no sap res d'ell des de fa tres setmanes.

"Nosaltres no en sabem res, fa tres setmanes que no sabem res, si és viu o és mort. En el cas que hagi triat l'exili nosaltres seguirem avançant, l'exili no és una rendició, és seguir la lluita."

Per la seva banda, el raper Pablo Hasel ha confirmat en roda de premsa des de l'Eurocambra que ell no té intencions de marxar a l'estranger.

"La decisió que jo he pres és la de resistir des de l'Estat espanyol, des dels carrers o des de la presó."

Hasel també ha expressat que, en cas que Valtonyc hagi optat per evitar la presó, respecta "profundament" la decisió.

Dimecres es va saber que el raper Josep Miquel Arenas, conegut com a 'Valtonyc', seria a l'estranger per evitar el seu ingrés a la presó i complir la condemna de tres anys i mig imposada per l'Audiència Nacional pels delictes d'amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. Tenia de marge fins a aquest dijous, 24 de maig, per ingressar a la presó.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha dit que confia que el procediment d'euroordre per a la detenció i extradició del raper Valtonyc a Espanya "funcioni amb normalitat" després de la seva fugida d'Espanya.           

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió MúsicaValtònyc
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut