Acte de suport a Valtonyc a les oficines del Parlament Europeu (EFE)
Acte de suport a Valtonyc a les oficines del Parlament Europeu (EFE)
Brussel·les

El grup de suport a Valtonyc diu que fa tres setmanes que no sap "res" d'ell

En un acte al Parlament Europeu, asseguren desconèixer si és a Bèlgica

RedaccióActualitzat

El grup de suport a Valtonyc ha dit que desconeix si el raper és a Bèlgica, com ha circulat les últimes hores. Així ho ha admès Mulay Embarek, un dels membres, després que dimecres alguns mitjans publiquessin que havia marxat a l'estranger.

Embarek ha assegurat que l'entorn proper del cantant, entre els quals se situen els membres del grup de suport, no sap res d'ell des de fa tres setmanes.

"Nosaltres no en sabem res, fa tres setmanes que no sabem res, si és viu o és mort. En el cas que hagi triat l'exili nosaltres seguirem avançant, l'exili no és una rendició, és seguir la lluita."

Dirigint-se a Valtonyc ha dit:

"Siguis on siguis, continua resistint".

Per la seva banda, el raper Pablo Hasel ha confirmat en roda de premsa des de l'Eurocambra que ell no té intencions de marxar a l'estranger.

"La decisió que jo he pres és la de resistir des de l'Estat espanyol, des dels carrers o des de la presó."

Els membres del grup han denunciat que la llibertat d'expressió a Espanya està en dubte. El mateix Hasel ha afirmat que la situació és comparable amb la de Turquia:

"Si volem trobar un país on es condemni a les persones pel seu art ens n'hem d'anar a Turquia."

En l'acte, organitzat per eurodiputats d'ERC i el BNG, hi ha assistit el conseller de Cultura destituït pel 155, Lluís Puig, que Quim Torra vol restituir.

Valtonyc havia d'ingressar aquest dijous a la presó per complir la condemna de 3,5 anys de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces.

L'Audiència Nacional ha dictat ordre de detenció nacional i internacional per al raper. També ha activat l'ordre europea de detenció, per si és en un país de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Música
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut