La portaveu de la CUP al Congrés mostra la bossa amb el fetus simulat que han rebut (Congrés dels Diputats)

Fetus de plàstic amb líquid vermell: la CUP denuncia l'enviament d'Hazte Oír a diputats

La diputada de la CUP Mireia Vehí diu que l'acció antiavortament "recorda la màfia" i que està "farta que senyors d'extrema dreta m'enviïn coses"

RedaccióActualitzat

La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, denuncia que ha rebut al despatx una bossa transparent amb un fetus humà de plàstic i un fluid vermell que simula la sang.

"Estic farta que els senyors de l'extrema dreta m'enviïn coses al despatx que van en contra dels drets de les dones."

L'enviament l'ha fet el president de l'associació ultracatòlica Hazte Oír, Ignacio Arsuaga. Segons Vehí, ha decidit mostrar-ho aquest dimarts perquè creu que l'acció pretén "acovardir la gent que treballa pels drets de totes".

"Totes les persones de l'hemicicle han rebut aquesta cosa", ha afegit en roda de premsa a la cambra baixa.

La cupaire ha recordat que diversos diputats també van rebre embrions simulats la setmana passada, tot com a part d'una campanya contra la recent aprovació de la llei d'avortament.

Vehí ha criticat el "matonisme masclista" de l'acció en una entrevista al programa "Tot es mou" de TV3. Ha explicat que, al principi, el sobre li ha provocat un ensurt, però després ha sentit "indignació perquè, al final, és una amenaça".

Segons Vehí, Ignacio Arsuaga "no té ni idea de per què avorten les dones: hi ha mil històries de dones que avorten per qüestions de salut, perquè no poden o no volen.

"Es preocupen especialment de la salut de les dones riques. Si volen fer política, que muntin un partit, però que no facin aquestes coses que recorden la màfia."

Recupera aquí l'entrevista sencera a TV3:

 

ARXIVAT A:
Drets humansAvortament CUP
Anar al contingut