Els Festivals Cruïlla i Primavera Sound, preparats per cancel·lar
Imatge d'arxiu del festival Primavera Sound al parc del Fòrum (EFE)

Festivals i pla de desescalada: Cruïlla i Primavera Sound, a punt de ser cancel·lats

Reclamen que l'executiu decreti la cancel·lació d'esdeveniments com el seu "per causa de força major"

RedaccióActualitzat

Els festivals musicals d'aquest estiu estudien si es podran fer o no, d'acord amb el pla de desescalada del govern espanyol. El Cruïlla Barcelona ha donat per fet que no es podrà fer el primer cap de setmana de juliol, com estava previst.

A través d'un comunicat, emplaça els seguidors a l'edició del 2021, per a la qual les entrades actuals seran vàlides. La direcció, però, admet que no prendrà la decisió definitiva fins que l'executiu decreti la cancel·lació de grans esdeveniments per causa de força major. I avança que les entrades d'aquesta edició seran vàlides per a la de l'any vinent.

 

El Cruïlla i el conjunt de promotors musicals de l'estat reclamen que l'executiu decreti la cancel·lació d'esdeveniments com el seu "per causa de força major" davant d'una transició que "de facto" no permet la celebració normal d'un festival de masses. Expliquen que sense la decisió de l'Estat "no hi ha cap assegurança que cobreixi" el cost de rescindir contractes als 4.000 treballadors vinculats al festival ni, és clar, als artistes.

El Festival Cruïlla estava previst per als dies 2, 3 i 4 de juliol.

El director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela, ha detallat que han estat treballant en "múltiples possibilitats" per conciliar les restriccions sanitàries amb una afluència gran de públic.

"Control d'accessos, tests ràpids, 'passaports sanitaris', però tenim la sensació a dia d'avui que totes aquestes variables tenen un cert grau de manca de fiabilitat."

 

Herreruela ha demanat als gestors de la crisi del coronavirus que es tingui en compte el paper de la cultura, i dels festivals, com un "eix d'estabilitat social".

"No som només economia, som un estat d'ànim, i els polítics i científics han d'incorporar aquest eix com a valor."

El director ha advertit que si fins ara la ciutadania ha complert les indicacions governamentals de distanciament social, "o s'ofereix la possibilitat que la gent torni a cantar i abraçar-se o la gent es buscarà alternatives al marge de la legalitat o la formalitat. Ens cal posar en valor l'estabilitat social", ha insistit.

El Primavera Sound, també en suspens

El Primavera Sound va ser un dels primers festivals a anunciar el seu ajornament, del mes de juny a finals d'agost.

 

El codirector del festival, Alberto Guijarro, assegura que la celebració ajornada del festival a l'agost ja no sembla possible a hores d'ara. "Esperem que el govern ens digui el què, però per tot el que ens arriba sembla que no podrà ser". En qualsevol cas, el director també demana poder-se acollir a la cancel·lació per força major.

"Ho diu un expert, ho diu un polític en una roda de premsa, però ningú ho ha plasmat en un decret. Estem esperant que surtin i ens diguin fins quan no es pot fer música en viu."

 

L'altra gran festival de la ciutat, el Sónar, encara no s'ha pronunciat sobre el seu futur.

ARXIVAT A:
Coronavirus MúsicaPrimavera Sound
Anar al contingut