Barcelona

Fernández Díaz i De Alfonso volien "dosificar la munició" contra CDC abans del 9-N

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya va dir al ministre que disposaven de prou material per explotar-lo quan convingués, segons les noves revelacions del diari Público

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, van parlar de com es podia "dosificar la munició" que estaven preparant contra Convergència unes setmanes abans de la consulta del 9-N. És el que comenten en una de les reunions que van tenir, segons l'última entrega de les gravacions d'aquestes trobades que està publicant el diari digital Público. Daniel de Alfonso creu que tenen prou material per explotar-lo de mica en mica, segons convingui.

"Tenim prou munició per guardar-nos-la i dosificar-la. I, com que encara tenim pendent el futur, és a dir, el 9 de novembre i la setmana immediatament després d'això (...) gastar-ho tot de cop, no. No, perquè no sabem com jugarà l'enemic. No sabem quina serà la seva resposta."

I planteja que, si cal, poden fer la pilota més grossa.

"Hi insisteixo: tenim forçà munició i tenim obert un disseny, una estratègia de com jugar el partit. Intentem aquesta estratègia i continuem conservant la munició, ,i si aquesta munició, a més, la podem engrandir, engrandim-la."

Sobre el suposat compte de Xavier Trias a Suïssa, De Alfonso es mostra partidari de recórrer a la Fiscalia perquè obri una investigació abans que la informació es publiqui en algun mitjà de comunicació.

"El fiscal ho ha de saber, i que la policia sembli que estigui dirigida des de la Fiscalia en la investigació. Perquè, si apareix ara com un titular de diari, no deixa de ser un titular més dels nois d''El Mundo' i un descrèdit si això després no tira endavant."

Avui es reunirà la Junta de Portaveus del Parlament per incloure a l'ordre del dia del ple, que comença aquest dimecres, el cessament de Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau. Ho van demanar la setmana passada tots els grups, tret del PP.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut