Barcelona

Mas acusa Fernández Díaz de "fer guerra bruta" i de "pressionar" els mitjans amb els dossiers sobre CDC

Mas retreu al PSOE i a Podem que no intentin formar un govern de canvi per treure Rajoy de La Moncloa

RedaccióActualitzat

El president de Convergència Democràtica, Artur Mas, s'ha referit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" a les converses filtrades entre el ministre Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que ha tornat a qualificar d'intent barroer de carregar-se el procés independentista. Artur Mas ha acusat el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, de fer guerra bruta amb els dossiers sobre els dirigents de Convergència i, alhora, de pressionar directors de diaris perquè els publiquessin.

"El Jorge Fernández Díaz el que feia quan s'elaborava, d'aquesta manera que ara vostès saben, el dossier del Xavier Trias, era trucar ell els directors d'alguns mitjans de comunicació per dir-los que s'ho creguessin i que ho publiquessin a tot tren i a tot drap. Clar que ens consta. Ens ho van dir en el seu moment. Per tant, no era només guerra bruta, era guerra bruta i pressió sobre els mitjans de comunicació per part d'un ministre de l'Interior; atenció, que no és un ministre qualsevol, ministre que comanda les forces de seguretat de l'Estat pressionant els mitjans de comunicació perquè ho traguessin."

Mas també ha assegurat que bona part dels casos de corrupció que els atribueixen són inventats.

"Una part de les acusacions que hem rebut, que ens han fet molt mal en els últims temps, com a mínim una part, s'ha vist que eren temes no ja d'investigació judicial, sinó temes fabricats per fer-nos mal".

 

Mas retreu al PSOE i a Podem que no intentin formar un govern de canvi

El líder de CDC, d'altra banda, Mas creu que és incomprensible que el PSOE i Podem es conformin a anar a l'oposició després del 26-J i no intentin formar un govern de canvi per treure Rajoy de La Moncloa. Mas, que ha dit que aquesta opció és preferible a la gran coalició o a un govern en minoria del PP, els ha acusat de ser uns incompetents, perquè ja van deixar passar l'oportunitat el 20-D.

"L'altra possibilitat que no van intentar l'última vegada incomprensiblement i que ara sembla que tampoc volen intentar incomprensiblement és un govern de coalició entre el PSOE i Podem, que arribaria segurament a poder governar. Almenys durant l'inici, però és que ni ho intenten. Poden arribar a formar govern i s'escaquegen i se'n volen anar tots a l'oposició. Doncs 'vaja' valents."

En qualsevol cas, el president de Convergència Democràtica ha assegurat que amb un govern de coalició amb el PSOE i Podem tampoc hi haurà referèndum:

"No parlen del canvi? Sempre estan parlant del canvi. Resulta que poden fer el canvi i no el fan. És increïble. Ara, jo no hi tinc un gran interès especial en un govern del PSOE amb Podem perquè amb un govern PSOE-Podem no hi haurà referèndum a Catalunya. Ja l'hi dic. No hi haurà referèndum a Catalunya amb el PSOE i Podem, segur".

Sobre la refundació que CDC ha d'afrontar aquest mes de juliol, Mas admet que fa un any Germà Gordó ja es va postular per succeir-lo i hi afegeix el nom de Jordi Turull.

"Que a mi m'hagin expressat voluntat de ser-hi, el Germà Gordó i el Jordi Turull, però no descarto que n'hi hagi més, que en aquests pròxims dies aspirin a formar d'aquesta direcció executiva".

Mas, finalment, afirma que la nova Convergència ha de tenir una presidència forta amb competències executives.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut