Fernández Díaz, durant la intervenció que ha fet en l'acte de commemoració del 172è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil (EFE)
Fernández Díaz, durant la intervenció que ha fet en l'acte de commemoració del 172è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil (EFE)
Valdemoro

Fernández Díaz felicita i condecora els agents que van pegar a un migrant a la tanca de Melilla

El ministre de l'Interior en funcions ha felicitat "pel seu servei en el perímetre fronterer de Melilla" els vuit guàrdies civils, absolts la setmana passada per l'Audiència Provincial de Màlaga

Actualitzat

El Ministeri de l'Interior ha decidit condecorar els vuit guàrdies civils que la setmana passada van ser absolts definitivament de l'acusació de maltractar un migrant a la tanca de Melilla. El titular en funcions del departament, Jorge Fernández Díaz, ho ha anunciat en l'acte de celebració del 172è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil.

La causa contra els vuit agents, arxivada definitivament per la secció setena de l'Audiència Provincial de Màlaga, tenia a veure amb la seva actuació durant el salt a la tanca de Melilla que hi va haver el 15 d'octubre del 2014 i els cops que va rebre un jove quan baixada de la reixa, segons mostrava un vídeo de l'ONG Prodein. Ara, Interior ha concedit als agents la Creu al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc, és a dir, que no comporta pensió.

 

En el seu discurs, Fernández Díaz ha dit que els condecorats "han sofert un penós incident" i els ha felicitat "pel seu servei en el perímetre fronterer de Melilla":

"Que s'hagi arxivat la causa confirma que la seva actuació davant d'un drama com la immigració sempre va ser i sempre és totalment correcta i d'acord amb la legalitat."

Tot i que no estava inclòs en el text original del discurs, el ministre ha destacat la tasca que duen a terme els guàrdies civils de Melilla i especialment qui fins al gener passat era el seu màxim responsable, el coronel Ambrosio Martínez Vilaseñor, actualment a la reserva i també denunciat per les ONG.

Quan ha acabat l'acte, Fernández Díaz i el director general de la Guàrdia Civil s'han fotografiat amb els agents condecorats. El ministre en funcions ha mostrat un especial interès perquè la imatge es fes de manera que, al darrere, s'hi pogués llegir la frase "L'honor és la teva principal divisa", gravada a l'edifici que hi havia al darrere.

Burla de l'entrevista a Anna Gabriel

Aquest dijous, Fernández Díaz també ha fet referència a les declaracions de la diputada de la CUP Anna Gabriel sobre el model de família amb què se sentiria més còmoda. El ministre ha ironitzat preguntant-se "a quina tribu es referia" Gabriel, "si als apatxes o als comanxes".

Anar al contingut