Madrid

Felip VI: "Fora de la llei només hi ha arbitrarietat, imposició, inseguretat"

Les Corts espanyoles commemoren els 40 anys de les primeres eleccions democràtiques, l'any 1977

Actualitzat

En ple clima de tensió pel referèndum a Catalunya, el Congrés ha celebrat l'acte solemne que commemora els 40 anys de les primeres eleccions democràtiques, l'any 1977.

El rei ha defensat la vigència del model constitucional que defensa la unitat nacional i reconeix "l'autogovern de les seves nacionalitats i regions" i ha advertit que "fora de la llei" només hi ha "arbitrarietat, imposició, inseguretat i, en últim extrem, la negació mateixa de la llibertat".

Felip VI ha destacat també que la diversitat defineix la pròpia identitat d'Espanya i ha insistit que "els sentiments s'han de respectar i comprendre; mai ignorar, enfrontar o dividir".

"La Constitució del 1978 va proclamar la seva voluntat de protegir tots els pobles d'Espanya en l'exercici de les seves cultures i tradicions, de les seves llengües i de les seves institucions; i va reconèixer l'autogovern de les seves nacionalitats i regions, que són també patrimoni de tots els espanyols".

El rei ha estat rebut a l'hemicicle amb una llarga ovació de la qual no han participat ni els diputats de Podem, ni els d'Esquerra, ni els de Bildu. 

Durant el discurs de Felip VI, en què ha defensat la unitat d'Espanya, els diputats del PDeCAT han aixecat cartells amb urnes.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, per la seva banda, ha seguit el discurs sol des de la tribuna de convidats de l'hemicicle.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut