Martín Villa ha rebut la insígnia de mans del rei Felip VI
Martín Villa ha rebut la insígnia de mans del rei Felip VI
Madrid

El ministre franquista Martín Villa, condecorat en els 40 anys de democràcia

Units Podem havia demanat que no se'l condecorés per les responsabilitats en els fets de Vitòria i en altres casos de repressió policial

RedaccióActualitzat

La commemoració dels 40 anys de les eleccions del 1977 no ha estat exempta de polèmica. En aquest acte, s'ha homenatjat i condecorat diputats constituents. I entre els homenatjats, l'exministre de Governació Rodolfo Martín Villa que, com altres membres de les Corts escollides el 15 de juny d'aleshores, ha rebut la insígnia commemorativa de mans de Felip VI.

Units Podem ja havia demanat que no se'l condecorés per les responsabilitats, quan era ministre del govern franquista, dels fets de Vitòria en què durant una una protesta van morir cinc treballadors pels trets dels policies i 150 més van quedar ferits. Va ser per aquest episodi que la jutge argentina María Servini va emetre una ordre de cerca i captura contra ell.

Units Podem ha argumentat que Martín Villa "no es mereix" l'homenatge perquè va ser "responsable polític de nombrosos casos de repressió" contra la gent que va lluitar per la democràcia.

Les formacions recorden que va ser ministre de Relacions Sindicals i Interior a les acaballes del franquisme i a l'inici de la democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut