Feijóo, en l'acte d'aquest diumenge a Pontevedra
Ronda de contactes per a la investidura de Feijóo

Sánchez accepta reunir-se amb Feijóo: "Parlarem amb tothom menys amb Vox"

El líder popular admet que ho té "complicadíssim" per obtenir els suports necessaris

Actualitzat

Pedro Sánchez accepta reunir-se amb Alberto Núñez Feijóo després que el líder popular digués que el trucaria per demanar-li una trobada urgent. Comença així aquest dilluns la ronda de contactes de Feijóo amb els grups per intentar aconseguir els quatre vots que li falten per superar la investidura. Des de La Moncloa ja han avançat que Sánchez està obert a dialogar amb tothom i que l'única línia vermella que té és parlar amb Vox.

El comitè directiu del Partit Popular s'ha reunit aquest matí per abordar el ple d'investidura de Feijóo. En acabar, el vicesecretari de Cultura i Societat Oberta del PP, Borja Sémper, ha explicat que Feijóo inclourà tots els presidents autonòmics en aquesta ronda de converses. 

Sémper ha remarcat que "negociar no és cedir" i ha assegurat que estan preocupats perquè veuen Sánchez disposat a "tot pels seus interessos, fins i tot a subhastar el compliment de la llei". Ha admès que el procés d'investir Feijóo "és complicadíssim", però que ho faran per responsabilitat i per evitar que Sánchez sigui president del govern espanyol.


Feijóo, amb la plana major del PP

Tot plegat, el dia després que Feijóo reunís la plana major del PP al castell de Soutomaior de Pontevedra. Un lloc simbòlic perquè el PSOE els ha vetat l'espai els últims vuit anys i, quan han recuperat la diputació, l'han reconquerit per iniciar el curs polític com feia Mariano Rajoy. Que, per cert, el tenia assegut al costat, com també la cúpula de Génova i els principals barons. Tots, menys Isabel Díaz Ayuso.

 

Amb l'acte d'aquest diumenge, Feijóo ha volgut preparar el terreny de cara a una investidura en què noli surten els números. I ha confirmat que parlarà amb tothom menys amb EH-Bildu. I això inclou ERCJunts. 

Un gir que ha fet enfadar molt el líder del PP català, Alejandro Fernández, tal com ha expressat que en un missatge a les xarxes: 

No ha estat l'únic a criticar els plans de Núñez-Feijóo. Des del PSOE, María Jesús Montero qualifica "d'hipocresia que ara digui que vol parlar amb els independentistes, quan ha estat dient que són inconstitucionals."

Feijóo admet que no sap d'on treure els quatre vots que li falten. Aquest dilluns iniciarà una ronda de contactes conscient que és difícil capgirar la situació i aconseguir els suports per superar la investidura del 26 i 27 de setembre. Aprofitarà, això sí, el discurs per explicar el seu programa de govern i per diferenciar-se de Pedro Sánchez.


Vuit grups parlamentaris

Aquest dilluns, la mesa del Congrés dels Diputats ha aprovat vuit grups parlamentaris, entre ells el d'Esquerra i Junts. Amb el resultat de les eleccions, tots dos van obtenir 7 diputats. Però, només per a la constitució del grup, han rebut cessions.

Junts n'ha sumat onze amb la cessió del PSOE. I ERC, nou amb el traspàs puntual de Sumar. Això els permetrà disposar de més minuts d'intervenció als debats i ajudes econòmiques.

Sense aquestes cessions haurien quedat al grup mixt. El PP hi ha votat en contra i Vox en demanarà la nul·litat per incompliment del reglament. 

ARXIVAT A:
PPInvestidura
Anar al contingut