La plana major del Partit Popular, a la concentració contra la llei d'amnistia d'aquest diumenge (EPTV/Ricardo Rubio)

Feijóo amb la plana major del PP, en la quarta manifestació contra la llei d'amnistia a Madrid

Aznar, Rajoy i Aguirre s'han afegit a la protesta al costat d'Alberto Núñez Feijóo, Díaz Ayuso i altres presidents autonòmics com la balear Marga Prohens, el valencià Carlos Marzón o l'andalús Juanma Moreno

RedaccióActualitzat

La plana major actual del Partit Popular i també la passada --com els expresidents Aznar, Rajoy i Aguirre--, han encapçalat aquest diumenge la quarta manifestació a Madrid contra la proposta de llei d'amnistia que dimarts s'ha de votar al Congrés.

La concentració, convocada al migdia a la plaça Espanya de Madrid, tenia per lema "En defensa de la igualtat de tots els espanyols" i ha mobilitzat, també, gairebé tots els presidents autonòmics del partit popular, com la madrilenya Isabel Díaz Ayuso, la balear Marga Prohens, el valencià Carlos Mazón o l'andalús Juanma Moreno Bonilla. També hi havia més de 3.000 alcaldes populars. A l'acte hi han assistit 45.000 persones, segons la delegació del govern espanyol a Madrid i 70.000, segons el Partit Popular.

La protesta també era una mostra de rebuig contra la política de Pedro Sánchez i els seus pactes amb els independentistes. Entre les pancartes que portaven els manifestants --moltes en anglès-- s'hi podien llegir missatges com "Sánchez traïdor", "No s'amnistia terroristes" o "No al sanchisme". I arriba després que Alberto Nüñez Feijóo i el seu partit hagin elevat el to contra el govern espanyol per una esmena a la llei d'amnistia que blinda Tsunami Democràtic i els CDR perquè no en quedin fora, excloent-hi els casos de terrorisme només quan hi hagi "violacions greus" de drets humans.

A l'acte de protesta hi havia 45.000 persones, segons la delegació del govern (EPTV/Ricardo Rubio)

Hi ha intervingut el president del partit, Alberto Núñez Feijóo, que ha acusat Sánchez de mentider, de blanquejar l'independentisme amb els seus pactes i de "manipular la història d'Espanya per negar el terrorisme", en referència al procés català.

"La seva ambició no té límits, les línies vermelles només serveixen per subratllar el següent que cediran i la següent mentida que explicaran. Aquest govern no té principis, però sí que tindrà un final, més aviat que tard, us ho garanteixo."

També han parlat l'alcalde de Madrid, José Luís Martínez-Almeida i la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, que ha dit que jutges com García-Castellón se senten coaccionats pel govern espanyol.

Bufandes de "Me gusta la fruta", en referència a l'insult d'Ayuso a Sánchez al Congrés (EPTV/Ricardo Rubio)

García-Castellón és el magistrat que porta la causa contra Tsunami Democràtic a l'Audiència Nacional, una causa que ha reactivat, després d'estar quatre anys parada als jutjats, coincidint amb les negociacions per la llei d'amnistia. També ha ampliat el nombre d'encausats per terrorisme i ha endurit els delictes que els imputa, perquè no puguin quedar inclosos en aquesta llei.

Moltes de les pancartes portaven missatges en anglès dirigits a Europa (3Cat)

Aquesta era la quarta protesta contra la llei d'amnistia i les negociacions de Sánchez amb els partits independentistes que organitza el PP. La primera va tenir lloc a la madrilenya plaça de Felip II el 24 de setembre passat. La segona va ser el 12 de novembre, quan el PP va convocar concentracions contra l'amnistia a totes les capitals de província d'Espanya. I la tercera, el passat 3 de desembre, també a Madrid, pocs dies abans la celebració de l'aniversari de la Constitució espanyola.

A més, el PP també ha donat suport a altres manifestacions contra aquesta llei, com la que van convocar més d'un centenar d'organitzacions de la societat civil el 18 de novembre a Madrid.

 

ARXIVAT A:
PPAmnistia
Anar al contingut