Famílies d'escoles privades demanen rebaixar quotes: "El servei telemàtic no és el presencial"

Ja fa dos mesos que es van suspendre les classes, però algunes famílies de centres privats continuen pagant la quota sencera

Àgata Fàbregas GomisActualitzat

Hi ha famílies d'escoles privades que continuen pagant la quota sencera. I estan indignades perquè diuen que el servei telemàtic no és el mateix que el presencial i que han perdut la immersió lingüística en anglès, per exemple, o grans instal·lacions. Però els centres argumenten que sense les aportacions de les famílies no poden tirar endavant.

L'escola Àgora de Sant Cugat, com totes, està tancada, i l'activitat s'ha traslladat a casa dels alumnes. Però una part de les famílies es queixen que a partir de primària els fan pagar la quota íntegra, entre 600 i 900 euros mensuals. Diuen que el servei no és el mateix i demanen que s'ajustin els preus. Ho explica Óscar Ricardo Cabrera Galeano, advocat de pares del centre:

"Molts tenen petits negocis que han hagut de tancar per l'estat d'alarma, altres treballen en empreses que els han fet un ERTO o fins i tot els han acomiadat. No es pot pagar una quota idèntica pels serveis que donen ara els centres, perquè no és el mateix."

 

Famílies d'escoles privades demanen rebaixar quotes
L'escola Àgora de Sant Cugat del Vallès


L'escola assegura que des del primer dia està oferint un servei telemàtic de qualitat, i que s'estan fent altres descomptes, com el 50% del cost de renovació de la plaça o la congelació de les tarifes fins al desembre. I que al juliol oferiran un servei gratuït de repàs acadèmic i activitats de lleure. Àlex Cerdà és el president d'EPIC, la patronal de col·legis privats de Catalunya:

"Les escoles privades de Catalunya estem aplicant diferents modalitats de descomptes a les famílies. Vam encarregar un informe jurídic, i una de les conclusions d'aquest informe ens deia que com a escoles i entitats privades, i sempre que estiguéssim donant un servei educatiu de qualitat telemàtic, quedàvem legitimats per atendre aquestes quotes."

 

Famílies d'escoles privades demanen rebaixar quotes
Les famílies creuen que han perdut la immersió lingüística en anglès


Una situació semblant denuncien algunes mares i pares d'altres escoles privades, com la Hamelin de Montgat. Aquesta és la reflexió que fa la mare d'un dels alumnes:

"A partir de tercer de primària no hi ha cap reducció de quota. Nosaltres hem fet un càlcul del servei que s'està donant i no arriba a un 20% o un 30%."


Segons els centres, sense les extraescolars, el menjador o el transport han perdut més del 50% per cent dels ingressos i han de continuar pagant els sous de la majoria del professorat, però asseguren que estan atenent individualment cada família que té problemes per pagar. Purificació Sas, presidenta de l'escola Hamelin internacional Laie, diu:

"Ja fem el descompte amb una persona, amb dues, tres, cinc, deu que tenen problemes; fins a un 100%. De l'únic que es manté l'escola privada és de les quotes dels pares. Si això ens falla, no tenim res més."


A Catalunya hi ha una seixantena d'escoles privades. Si estiren més el braç que la màniga, diuen, no podran garantir la continuïtat dels projectes.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut