Explota el coet de l'empresa d'Elon Musk que havia de portar passatgers a l'espai
La Crew Dragon a prop de l'estació internacional (NASA)
Cap Canaveral

Explota el coet de l'empresa d'Elon Musk que havia de portar passatgers a l'espai

La Crew Dragon va portar un maniquí fa unes setmanes a l'Estació Espacial Internacional

RedaccióActualitzat

La nau, que es diu Crew Dragon, havia de servir per portar tripulants a l'Estació Espacial Internacional, però ha explotat a Cap Canaveral, als Estats Units. Aquesta prova es feia sense tripulació i ha agafat per sorpresa tots els responsables. A Twitter, s'ha filtrat un vídeo que, malgrat que no ha estat confirmat per la NASA, es dona per verídic.

 

 

El responsable de la NASA ha parlat d'una "anomalia" a través del seu compte a Twitter.

 

 

En aquest tuit, Jim Bridenstine diu que l'empresa responsable del Crew Dragon els ha informat sobre "l'anomalia a la prova final" i que "treballaran colze a colze per garantir la seguretat i continuar amb el programa de vols comercials". 

L'accident està relacionat amb el sistema de propulsió del coet. La fumera es va poder veure des d'algunes platges de Florida. 

 


La subsitució als transbordadors espacials

El Crew Dragon és la càpsula que ha de substituir els transbordadors espacials, que van ser retirats el 2011. Des de llavors, els astronautes que han d'anar o tornar de l'estació espacial, ho han de fer amb la Soiuz, la nau russa, i llogar la plaça a Roscosmos. Per això, la NASA i SpaceX treballen a contrarellotge per tenir una alternativa com més aviat millor.

Al març d'aquest any, SpaceX i la NASA estaven d'enhorabona per l'èxit de les proves que van fer, que van permetre l'enviament d'aquesta mateixa nau a l'estació internacional, el seu acoblament a l'estació espacial i el seu amarratge posterior. En aquella prova, la nau duia a dins un maniquí, anomenant Ripley, com la tinent de la saga "Alien". 

 

SpaceX tenia previst fer servir el Dragon Crew aquest mateix estiu per a una prova amb tripulació. De moment, no s'ha confirmat que s'endarrereixi, però la majoria dels experts consideren que s'hauria d'ajornar.

Boeing és l'altra empresa involucrada en la fabricació d'una nau que permeti enviar gent a l'estació espacial, en aquest cas és la CST-100. Però també hi ha hagut ajornaments i no és clar quan es podran fer les primeres proves tripulades.

SpaceX és la companyia fundada el 2002 per Elon Musk, fundador de PayPal i Tesla. La seva nau ha de portar fins a set passatgers alhora.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut