Bombers davant el recinte precintat del local de Palma on s'ha esfondrat la terrassa
Bombers i policia científica inspeccionen aquest divendres el local (EFE/ Cati Cladera)

Excés de pes i l'estructura "antiga", causes més probables de l'esfondrament mortal a Palma

Els Bombers i la policia científica inspeccionen el local l'endemà de l'esfondrament de la terrassa, que va causar quatre morts; una treballadora, dues turistes alemanyes i un ciutadà de Palma de nacionalitat senegalesa

Paula Florit GomilaActualitzat

Un excés de càrrega i una estructura "antiga" són les causes més probables de l'esfondrament de la terrassa del local Medusa Beach Club, a la platja de Palma. Així ho ha confirmat el cap dels Bombers de la ciutat, Eder Garcia, després del minut de silenci per les quatre víctimes mortals, aquest divendres al migdia.

"S'ha d'acabar d'investigar, però tot apunta a una causa combinada", ha afirmat. Segons ha dit, la terrassa ensorrada, situada a la primera planta de l'establiment, era de marès. La sobrecàrrega de l'estructura hauria provocat que cedís sobre la planta inferior, plena també de persones.

Amb aquesta hipòtesi, juntament amb els Bombers, la policia científica inspecciona aquest divendres l'establiment, un cop acabats els treballs de desenrunament, a les 4 de la matinada.

Eder García ha afirmat que desconeixen si s'havien fet obres al local recentment, però diversos veïns asseguren que s'hi havien fet reformes a finals d'hivern. Precisament, una part de la investigació se centra ara en els permisos d'obra i llicències de negoci d'aquest local a primera línia de mar de s'Arenal. En declaracions a IB3 Ràdio, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palma, Javier Bonet, ha explicat que la llicència d'activitats del negoci estava en regla.

Minut de silenci davant de l
Aquest divendres s'ha fet un minut de silenci davant de l'Ajuntament de Palma (Europa Press/Isaac Buj)

L'endemà de la tragèdia, per la qual el govern balear ha decretat un dia de dol oficial, s'ha sabut la nacionalitat de les quatre víctimes mortals. Es tracta de dues turistes alemanyes, de 20 i 30 anys; una treballadora del local, de nacionalitat espanyola, de 23 anys; i un home, ciutadà de Palma, de nacionalitat senegalesa, de 44 anys.

També hi ha 16 persones ferides. Tots són holandesos, d'entre 25 i 35 anys. Segons el cap dels Bombers, no es tem per la seva vida i evolucionen favorablement.

La tragèdia es va produir cap a les 20.30 d'aquest dijous. "Era hora punta", ha subratllat el cap dels Bombers: "Penseu que, en una superfície d'uns 20 metres quadrats, vam trobar 20 víctimes".

ARXIVAT A:
Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut